Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Ολυμπιακοί 2024: Απεργοί χορευτές απειλούν να καταστρέψουν την Τελετή Έναρξης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων φαίνεται να βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς περισσότεροι από 200 χορευτές απειλούν με απεργία λόγω ανισοτήτων στις αμοιβές και τις συνθήκες στέγασης.

Ο εκπρόσωπος του σωματείου των χορευτών δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη, αλλά παραμένει η απειλή απεργίας για την Παρασκευή. Παράλληλα, οι χορευτές διαπραγματεύονται για υψηλότερους μισθούς και επιπλέον αμοιβές για τους πιο ευάλωτους ερμηνευτές.Η κατάσταση αυτή προκαλεί ανησυχία στους διοργανωτές, καθώς φοβούνται τον κίνδυνο μποϊκοτάζ στην Τελετή Έναρξης λόγω του σωματείου των Καλλιτεχνών που περιλαμβάνει περίπου 3.000 χορευτές, μουσικούς και ηθοποιούς που έχουν υπογράψει σύμβαση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ωστόσο, το Syndicat français des artistes interprètes (SFA) αναφέρει ότι περίπου 300 άτομα έχουν υπογράψει διαφορετικές συμβάσεις για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες από την πλειονότητα των καλλιτεχνών. Παρά τα αιτήματα για συνάντηση με το πρακτορείο προσλήψεων Paname 24, το πρόβλημα παραμένει και το SFA απειλεί με απόσυρση των μελών του από το σόου και την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Επιπλέον, το συνδικάτο εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τα χρηματικά ποσά που δίνονται στους καλλιτέχνες για την ηχογράφηση και τη μετάδοση των παραστάσεών τους, καθώς κρίνει ότι είναι ανεπαρκή.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ