Κεντρικά Θέματα
Στις 11 οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης για τους συνταξιούχους, ποιοι θα πάρουν επίδομα έως 300 ευρώ
![](https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2023/02/5a782209f53bd7b437f43a15e81a92f4_L.webp)
Σήμερα αναμένεται κατά τις 11, σύμφωνα με πληροφόριες του MEGA, να γίνει η εξειδίκευση από το οικονομικό επιτελείο και το Υπουργείο Εργασίας για το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους, οι οποίοι δεν πήραν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς.
Την ενίσχυση ανακοίνωσε από την Κοζάνη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που εξήγγειλε παράλληλα αναβίωση ρυθμίσεων για παλαιές οφειλές, αλλά και χρηματοδότηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.
Σε ό,τι αφορά το έκτακτο βοήθημα που θα δοθεί εφάπαξ σε μερίδα των συνταξιούχων, η ενίσχυση αναμένεται να είναι κλιμακωτή – και πάντως μεταξύ 200 και 300 ευρώ – ενώ κριτήρια θα είναι το ύψος της σύνταξης και των αυξήσεων που έλαβαν.
Η καταβολή αναμένεται πριν από το Πάσχα και θα γίνεται χωρίς δικαιολογητικά.
«Όταν υλοποιήσαμε την δέσμευσή μας για αύξηση των συντάξεων από την 1η Μαρτίου γνωρίζαμε ότι πραγματική αύξηση θα έβλεπαν οι συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν είχαν προσωπική διαφορά. Και θέλω να θυμίσω ότι η προσωπική διαφορά ήταν ένα δημιούργημα του νόμου Κατρούγκαλου και να εκφράσω επιεικώς τον προβληματισμό μου για αυτούς, οι οποίοι σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους κατά της προσωπικής διαφοράς όταν ήταν οι ίδιοι, οι οποίοι την θεσμοθέτησαν», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης
«Είμαστε σήμερα στην θέση να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για την υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2023. Επειδή, όπως έχω πει πολλές φορές η οικονομία μας αναπτύσσεται καλύτερα από το προσδοκώμενο, αυτό δημιουργεί και περισσότερα έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό, οπότε είμαι σήμερα σε θέση να αναγγείλω ότι θα υπάρχει ένα έκτακτο βοήθημα για συνταξιούχους, οι οποίοι δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους λόγω της προσωπικής διαφοράς, το οποίο θα είναι μεταξύ 200 και 300 ευρώ, ανάλογα το ύψος των συντάξιμων αποδοχών τους και τις τυχόν συντάξεις που έλαβαν».
Πώς θα μοιραστούν τα 280 εκατ. ευρώ στους συνταξιούχους
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, τα ποσά που θα δοθούν ανά κατηγορία δικαιούχων θα κυμανθούν ως εξής:
- 300 ευρώ επίδομα για συντάξιμες αποδοχές έως 800 ευρώ
- 250 ευρώ για συντάξεις που κυμαίνονται από 801 έως 1.100 ευρώ
- 200 ευρώ για συνταξιούχους έως 1.101 έως 1.600 ευρώ
Ποιοι φορολογούμενοι με χρέη θα έχουν «δεύτερη ευκαιρία»
Σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις «ανάσα» που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός για τα χρέη, αυτές θα αφορούν φορολογούμενους με οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι έχασαν τις ρυθμίσεις τους.
Πιο συγκεκριμένα θα έχουν «δεύτερη ευκαιρία» να μπουν και πάλι στη ρύθμιση, καταβάλλοντας δύο δόσεις μαζεμένες.
Εξάλλου, για πρώτη φορά, πρόκειται να επιβραβευτούν οι συνεπείς οφειλέτες οι οποίοι τήρησαν με δυσκολία στη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης τις ρυθμίσεις οφειλών τους: Με μια νέα ρύθμιση 36-72 δόσεων θα μπορούν να ρυθμίσουν τα νέα χρέη τους στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις6 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας