Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Φωτιά στην Αττική: Ο 80χρονος εκτόξευε αναμμένα αντικείμενα σε ξερά χόρτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Τετάρτη θα παρουσιαστεί ενώπιον της ανακρίτριας ο 80χρονος που συνελήφθη με ένταλμα, κατηγορούμενος για την πρόκληση τεσσάρων πυρκαγιών στα Γλυκά Νερά την περασμένη Κυριακή, 11 Αυγούστου.

Ο ηλικιωμένος, ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια και έλαβε προθεσμία, αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, που μπορεί να επισύρει ποινή κάθειρξης έως 20 χρόνια.

Στον 80χρονο αποδίδεται η ευθύνη για τρεις εστίες φωτιάς που ξέσπασαν το μεσημέρι της Κυριακής, σχεδόν ταυτόχρονα, σε απόσταση 100 μέτρων η μία από την άλλη, καθώς και για μία επιπλέον πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρχές, από βιντεοληπτικό υλικό προκύπτει ότι ο 80χρονος φέρεται να πετούσε φλεγόμενα αντικείμενα σε ξερά χόρτα, ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητό του.

 

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της προσπάθειας των πυροσβεστικών δυνάμεων να κατασβέσουν τις φωτιές που προκάλεσε ο 80χρονος, ξέσπασε πυρκαγιά στα Μέγαρα (13:32), ακολούθησε η μεγάλη φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής (15:03) και στη συνέχεια η πυρκαγιά στην Αγία Κυριακή Ερέτριας (15:53).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 80χρονος, ο οποίος είναι συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα (διατηρούσε κατάστημα) και δεν έχει ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων, αρνείται να συνεργαστεί και δεν έχει παραδεχθεί τις πράξεις του.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ