Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Εν αναμονή των δικαστικών αποφάσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Την τρίτη της συγκέντρωση πραγματοποίησε η Επιτροπή Κατοίκων για τη διάσωση του Κτήματος Φιξ, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.
Τους δεκάδες κατοίκους καλωσόρισε, από το βήμα που είχε στηθεί, το μέλος της Επιτροπής, κα Ανθή Χαρώνη, η οποία ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από αυτήν την πολύχρονη υπόθεση.
Όπως δήλωσε η κα Χαρώνη, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε εν αναμονή τόσο της δίκης που θα γίνει στο Ευρωδικαστήριο, όσο και αυτής που γίνεται στο εσωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: “Από τυχαίο γεγονός πριν από λίγο καιρό μάθαμε ότι συζητήθηκε προσφυγή των Κληρονόμων Φιξ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων Ανθρώπου κατά της απόφασης χαρακτηρισμού, αξιώνοντας, επιπλέον, δίκαιη χρηματική ικανοποίηση. Παράλληλα, είχαμε λίγες ημέρες αργότερα το αίτημα χορήγησης για την προσφυγή στο αρμόδιο Τμήμα Υποθέσεων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με επισήμανση της ποινικής δίωξης υπευθύνων, μέσω της οποίας αμφισβητείται το δικαίωμα των προσφευγόντων στα 15 στρέμματα και διαμαρτυρία για την παράλειψη ενημέρωσης, από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, των ομοδίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Επιτροπή Κατοίκων και τρεις Δήμοι της περιοχής) προκειμένου να παρέμβουν, νομίμως, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων Ανθρώπου.”
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν και άλλα μέλη της Επιτροπής με βασικό νόημα ότι είμαστε εν αναμονή των δικαστικών αποφάσεων.
Να σημειώσουμε ότι το “παρών” στην αίθουσα έδωσαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Νώντας Σπυρόπουλος,  η επικεφαλής της Παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας, κα Ειρήνη Κατσινοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας, κ. Περδικάρης, η Δημοτική Σύμβουλος της Παράταξης “Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη”, κα Ζούρου, ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας, κ. Παπαδημητρίου, ο Γραμματέας της Τοπικής Κίνησης του Συνασπισμού, κ. Χάρης Λευκιμιάτης και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων  της ευρύτερης περιοχής. 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ