Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Προβληματική συνύπαρξη στο κέντρο της Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε άλλη μια περιοχή της Νέας Ιωνίας, στο κέντρο της πόλης,  βρέθηκαν ο  Δήμαρχος, κ. Ηρακλής Γκότσης και τα στελέχη της διοίκησης για να συζητήσουν με τους κατοίκους στην έβδομη Λαϊκή Συνέλευση που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.
Μέσα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου ο κ. Γκότσης εξήγησε πως οι στόχοι της Δημοτικής Αρχής είναι από τη μία πλευρά να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στην πόλη μέσα από έργα και παρεμβάσεις όπως  π.χ.  το υπόγειο πάρκινγκ στο Ο.Τ. 150  και από την άλλη πλευρά να υπάρξει βοήθεια στον κοινωνικό τομέα. Ο κ. Γκότσης τόνισε ακόμα πως γίνεται προσπάθεια για μια πιο ορθολογική αξιοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου ενώ εξέφρασε και τη βούληση της διοίκησης να “τελειώσει την ιστορία του Βέικου”, εννοώντας τη δενδροφύτευση του χώρου. 

• Οι παρεμβάσεις  των κατοίκων

Μετά την εισαγωγή του Δημάρχου ο λόγος δόθηκε από τον Αντιδήμαρχο και συντονιστή της συζήτησης κ. Τάκη Κωστάκη στους κατοίκους που έθεσαν τα προβλήματα της γειτονιάς τους. Ο κ. Γιώργος Κουφάκος μίλησε για τα κυκλοφοριακά φορτία που δέχεται η περιοχή του κέντρου και κατέθεσε προτάσεις για την επίλυση κάποιων ζητημάτων. Ζήτησε ακόμα να ελεγχθεί η παράνομη στάθμευση τόσο κατά μήκος της Λ. Ηρακλείου όσο και στους παράπλευρους δρόμους αλλά και η τοποθέτηση εμποδίων στο οδόστρωμα από εμπόρους που θέλουν να διατηρούν θέσεις στάθμευσης μπροστά στα μαγαζιά τους. Ο κ. Ανδρέας Φάκας θύμισε τα έργα που έγιναν για να διαπλατυνθεί η Λ. Ηρακλείου και αναφέρθηκε στη σημερινή εικόνα που παρουσιάζει ο οδικός άξονας από τον Τροχονόμο μέχρι και την οδό Ιφιγενείας όπου από τις δύο λωρίδες συχνά μένει μόνο μισή…ελεύθερη. Η κα Βάσω Τζαμαλούκα, από το σύλλογο “Πολίτες για την Προστασία της Υγείας και του Περιβάλλοντος από τις νέες τεχνολογίες”,  αναφέρθηκε στην περίπτωση της κεραίας που βρίσκεται στην οδό Σεβαστείας και στους δικαστικούς αγώνες των κατοίκων ζητώντας τη συνδρομή του Δήμου. Πολλά ήταν τα παράπονα για τα πεζοδρόμια και τις διαβάσεις πεζών που καταλαμβάνονται από πάσης φύσεως εμπόδια. Ο εικαστικός, κ. Νικόλαος Ανδρικόπουλος ανέφερε πως τα άτομα με αναπηρίες συχνά αδυνατούν να περάσουν από τις ράμπες λόγω των σταθμευμένων αυτοκινήτων και κατηγόρησε τη δημοτική αστυνομία πως είναι παντελώς απούσα στο ζήτημα αυτό. Αρκετοί έθεσαν και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα καταστήματα  υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η κα Χρυσούλα Λαγοπούλου μίλησε για κατάληψη πεζοδρομίων από καφετέριες αναφέροντας και συγκεκριμένα σημεία στις οδούς Αγ. Βασιλείου και Μικράς Ασίας. Ο κ. Μίλτος Αντωνίου εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την κατάσταση που επικρατεί στα λεγόμενα “Ψαράδικα” (οδοί Αγ. Φωτεινής, Βάρναλη και Πάρσης) αναφέροντας πως τα πεζοδρόμια είναι μονίμως κατειλημμένα από πάγκους και εμπορεύματα και ότι συχνά υπάρχει δυσοσμία ενώ κάποιοι έμποροι προκαλούν και φασαρία με τις φωνές τους. Η κα Μαρίνα Μπαλάφα ρώτησε τη Δημοτική Αρχή τι μέλει γενέσθαι με τον κινηματογράφο “Αστέρα” τονίζοντας πως είναι σημαντικό να υπάρχει στην πόλη ένας δημοτικός κινηματογράφος και ζητώντας να μην μετατραπεί σε εμπορικό κέντρο ή κατάστημα. Επίσης, κάποιοι έθεσαν ζητήματα συμπεριφοράς του προσωπικού του Δήμου ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας Πάντως, πέρα από παράπονα και αιτήματα όμως υπήρξαν και πρόσφορες εθελοντικής εργασίας όπως από τον εκπαιδευτικό κ. Χρήστο Κυριάκη που προσφέρθηκε να παρέχει υπηρεσίες πρόσθετης διδακτικής στήριξης σε παιδιά οικογενειών  με οικονομικά προβλήματα. 

• Οι απαντήσεις της διοίκησης   
Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής πρώτα πήραν το λόγο οι Αντιδήμαρχοι. Ο κ. Φώτης Τσομπάνογλου (καθαριότητα) είπε, μεταξύ άλλων, πως στα “Ψαράδικα” θα γίνει συνέλευση με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν. Η κα Όλγα Κατημερτζή (Παιδεία) αναφέρθηκε στην προσπάθεια που ξεκίνησε ο Αθλητικός Οργανισμός ο οποίος προσφέρει δωρεάν μαθήματα στους μαθητές που επιθυμούν να διαγωνιστούν για τη Γυμναστική Ακαδημία αλλά και στην πρόθεση της διοίκησης να διοργανώσει δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε παιδιά που ανήκουν σε οικογένειες με ιδιαίτερες ανάγκες. Ο κ. Μάκης Τσαούσης (οικονομικά) είπε στους κατοίκους πως όλο αυτό το διάστημα η δυνατότητα παρεμβάσεων του Δήμου ήταν περιορισμένη καθώς δεν είχε εγκριθεί ο προϋπολογισμός του 2011. Ο κ. Κωτσάκης (Τεχνικές Υπηρεσίες) αναφέρθηκε στα κυκλοφοριακά ζητήματα τονίζοντας πως η διοίκηση σκοπεύει να προχωρήσει με πολύ προσεκτικά βήματα προκειμένου να μην υπάρχουν αντιπαλότητες και κόντρες μεταξύ των κατοίκων. Ο κ. Γκότσης αναγνώρισε πως η συγκεκριμένη περιοχή είναι “δύσκολη” λόγω της συνύπαρξης οικιών και καταστημάτων: “Εμείς σαν Δήμος είμαστε κάπου στη μέση. Θέλουμε και να τονώσουμε την εμπορική δραστηριότητα αλλά δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τις ανάγκες των κατοίκων”. Σχετικά με τις καφετέριες ο Δήμαρχος παραδέχτηκε πως σε κάποια σημεία υπάρχει πρόβλημα και τόνισε πως έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να μαζευτεί η κατάσταση με την κατάληψη πεζοδρομίων. Για τα “Ψαράδικα” είπε πως δημιουργείται πρόβλημα καθαριότητας αλλά και θορύβου  και υποσχέθηκε πως ο Δήμος θα πλένει με τη υδροφόρα καλύτερα αυτό το κομμάτι και θα ανακατασκευάσει  προβληματικά σημεία του οδοστρώματος. Σημείωσε παράλληλα πως έχουν γίνει συστάσεις στους εμπόρους από το Δήμο. Αναφορικά με τον “Αστέρα” τόνισε πως πρόθεση της διοίκησης είναι να γίνει μια κινηματογραφική λέσχη και να λειτουργήσει ο χώρος ως συνεδριακό κέντρο.     Απαντώντας στα παράπονα για την απόδοση των εργαζομένων που έθεσαν κάποιοι πολίτες ο κ. Γκότσης είπε πως τα οποία προβλήματα υπάρχουν μπορούν να λυθούν μέσα από την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών. Υποστήριξε πάντως πως ήδη γίνονται προσπάθειες που έχουν αποτέλεσμα ειδικά στο κομμάτι της καθαριότητας. Τέλος, ο κ. Γκότσης παρουσιάστηκε πρόθυμος να στηρίξει ο Δήμος τον δικαστικό αγώνα των κατοίκων στην περίπτωση της κεραίας στην οδό Σεβαστείας.

• Στα Πευκάκια η επόμενη Συνέλευση

Η επόμενη Λαϊκή Συνέλευση του Δήμου Νέας Ιωνίας είναι προγραμματισμένη να γίνει  τη Δευτέρα 4 Απριλίου, στις 6 μ.μ. στα Πευκάκια και ειδικότερα στο 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ