Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Στον Ραγκούση για τις πολεοδομίες

Δημοσιεύθηκε

στις

• ΕΠΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ, ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟΥΣ

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση για τα σοβαρά προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης και αφορούν στη λειτουργία των υπηρεσιών της πολεοδομίας, καθώς ταλαιπωρούν τους πολίτες και εμποδίζουν του; Δήμους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ζητούν οι δήμαρχοι Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς, Αγ. Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, Ελευσίνας Γιώργος Αμπατζόγλου, Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος και Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης.
Μετά τη κοινή σύσκεψη που είχαν στο Δημαρχείο Πειραιά, με πρωτοβουλία του κ. Κορτζίδη, οι δήμαρχοι με ανακοίνωσή τους δηλώνουν έτοιμοι να προτείνουν λύσεις τις οποίες θα συζητήσουν με τον κ. Ραγκούση, καθώς διαπιστώνουν ανεπάρκεια προσωπικού.
«Σημαντικός αριθμός στελεχών των πολεοδομικών γραφείων, αντί να μεταφερθεί στους δήμους, όπως θα ήταν και το λογικό, “εγκλωβίστηκε” στην περιφέρεια», σχολιάζουν στην ανακοίνωσή τους από κοινού οι επτά και συνεχίζουν τονίζοντας την «έλλειψη πόρων για τη μισθοδοσία όσων υπαλλήλων μεταφέρθηκαν στους δήμους και για τα λειτουργικά έξοδα, γεγονός που οφείλεται στην καθυστέρηση απόδοσης των ΚΑΠ, καθώς και στη μη αποστολή του συνόλου τις υλικοτεχνικής υποδομής που αντιστοιχούσε στις υπηρεσίες αυτές».
Στα υπόλοιπα σημεία που αναφέρουν στο πόρισμά τους οι δήμαρχοι:
«Δεν έχουν προσδιοριστεί με ακρίβεια οι αρμοδιότητες των εν λόγω πολεοδομικών γραφείων.
Απουσία κατάλληλων νομοθετικών ρυθμίσεων για πρόστιμα αυθαιρέτων κ.ά.
Αναρχία στη διατήρηση των αρχείων των αδειών μετά τις ανακατατάξεις».
Οι επτά έστειλαν τις απόψεις τους στο Υπουργείο και περιμένουν από τον κ. Ραγκούση τον ορισμό του πολυπόθητου ραντεβού…

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ