Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έξω από το δημαρχείο Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας στη συνεδρίαση της Δευτέρας 11 Ιουλίου για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων μέσω κοινωφελών δράσεων.
Το πρωί της Τρίτης 19 Ιουλίου μέλη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη απόφαση της Δημοτικής Αρχής να υλοποιήσει το πρόγραμμα που μεταξύ τωβν άλλων προβλέπει την απασχόληση άνεργων εκπαιδευτικών για τις ανάγκες της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα σχολεία.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ κρατώντας πανό φώναξαν συνθήματα ενώ αντιπροσωπείας τους συναντήθηκε με το Δήμαρχο, κ. Ηρακλή Γκότση
Στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
“….Αυτό το πρόγραμμα αξιοποιεί ο Δήμος Νέας Ιωνίας (στηρίχτηκε από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) για να προσλάβει άνεργους εκπαιδευτικούς, πολλών ειδικοτήτων, ώστε από Σεπτέμβρη να λειτουργεί πρόσθετη διδακτική στήριξη στα σχολεία της πόλης, με ευθύνη του Δήμου!
Να πώς εισάγονται νέες μορφές ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση. Να πώς μεταφέρεται το μορφωτικό περιεχόμενο του σχολείου στις επιχειρήσεις, στις ΜΚΟ. Να πώς οικοδομείται το “νέο σχολείο” της αγοράς (ν. 3848/2010). Να πώς εμπλέκονται άμεσα οι Δήμοι στη λειτουργία του σχολείου, στις προσλήψεις, στο τι διδάσκονται τα παιδιά. Ανοίγουν οι “ασκοί του Αιόλου” για την κατάργηση της μόνιμης δουλειάς, για τη διαφοροποίηση του αναλυτικού προγράμματος από Δήμο σε Δήμο. Να πώς αξιοποιείται ο περιβόητος “εθελοντισμός”. Το ΠΑΜΕ έχει έγκαιρα προειδοποιήσει γι’ αυτές τις εξελίξεις. Πρόκειται για κανονικό δουλεμπόριο, για άγρια εκμετάλλευση των ανέργων. Εκατοντάδες τέτοια προγράμματα υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, ειδικά μέσα από τους Δήμους με πρόσχημα τη δήθεν καταπολέμηση της ανεργίας και φυσικά η ανεργία αυξάνεται ραγδαία. Αντίθετα, το μόνο που “πέτυχαν” τα προγράμματα είναι η δημιουργία ενός πολύ φτηνού εργατικού δυναμικού. Γενικεύονται οι άθλιες ελαστικές, εργασιακές σχέσεις και οι μισθοί πείνας, κάτω και από το όριο της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Χρησιμοποιούνται για μια ακόμα φορά τα χρήματα των εργαζομένων (ΟΑΕΔ), όχι για να στηριχτούν οι άνεργοι, αλλά οι εργοδότες τους (τώρα ΜΚΟ, Δήμοι, κ.λπ…). Καλύπτουν ορισμένες “τρύπες” από τις υποχρεώσεις του κράτους και από τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στους Δήμους, λόγω του παγώματος των προσλήψεων (1 έρχεται, 10 φεύγουν).” To αίτημα του ΠΑΜΕ είναι να αποσυρθεί το πρόγραμμα, να μην μπούνε ΜΚΟ και επιχειρήσεις στα σχολεία και να υπάρχει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών: “Ο Δήμος αναλαμβάνει ρόλο Δούρειου Ίππου της κυβερνητικής πολιτική”
Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της περιοχής “Γιώργος Σεφέρης” που κατηγορεί το Δήμο πως αναλαμβάνει ρόλο δούρειου Ίππου των κυβερνητικών πολιτικών για την εφαρμογή του Μνημονίου και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται μεταξύ άλλων, τα εξής: “Μετά το φιάσκο του «Χαρούμενου καλοκαιριού», έρχεται τώρα το «κόλπο» με τις ΜΚΟ. Το «deal» που στοχεύει στο άνοιγμα των σχολείων στις επιχειρήσεις και στην ανεξέλεγκτη δράση τους μέσα σ΄ αυτά. Ας σταματήσουν επιτέλους αυτή την αντιλαϊκή – αντιπαιδαγωγική πολιτική τους, για να μη χρειαστεί να μας βρουν πάλι απέναντί τους. Η πολιτική που εφαρμόζουν στα σχολεία – κατ΄ εντολήν της κυβέρνησης – είναι αιτία πολέμου με όλόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα.
Αν θέλουν να συμβάλλουν στο «καλό των σχολείων και των παιδιών» ας υιοθετήσουν ειλικρινά τα αιτήματα των φορέων της εκπαίδευσης.

 

ΣΕ ΛΙΓΟ: Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη συζήτηση και την αντιπαράθεση που υπήρξε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το ζήτημα

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ