Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

“Ποτάμι λυμάτων” στον αγωγό ομβρίων της οδού Βιθυνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Έλεγχο κατά μήκος του αγωγού ομβρίων που διατρέχει την οδό Βιθυνίας της  Καλογρέζας έκανε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Ιωνίας πριν λίγες ημέρες προκειμένου να διαπιστώσει από που προέρχεται η δυσοσμία που ταλαιπωρεί τους κατοίκους.
Ο έλεγχος έγινε από συνεργείο εργολάβου που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με το Δήμο εκτελώντας εργασίες καθαρισμού φρεατίων ομβρίων παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Τάκη Κωστάκη και του Διευθυντή της υπηρεσίας, κ. Δημήτρη Αθανασίου. Το συνεργείο άνοιγε κάθε φρεάτιο του αγωγού όπου έμπαινε μέσα τεχνικός. Έτσι λοιπόν από τη Βιθυνίας βρέθηκε στην οδό Κασταμονής και από εκεί στη διαδημοτική οδό Φιλοθέης μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ακροπόλεως, όπου πέρασε πλέον στα όρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, για να καταλήξει στη Μικροπούλου και την οδό Μαρίνου Αντύπα δίπλα στις γραμμές του τρένου. “Διαπιστώσαμε πως μέσα στον αγωγό ομβρίων έτρεχε ένα ποτάμι λυμάτων” είπε στο Χ-τύπο ο κ. Κωστάκης, ενώ ο κ. Αθανασίου μας ενημέρωσε πως το πρόβλημα ήταν έντονο μέχρι και τη συμβολή της οδού Φιλοθέης με την οδό  Ακροπόλεως. Και οι υπεύθυνοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου πιθανολογούν πως το “ποτάμι λυμάτων” δικαιολογείται μόνο από πρόβλημα σε αγωγό της αποχέτευσης και όχι από κάποια μεμονωμένη παράνομη σύνδεση οικίας ή επιχείρησης (σ.σ. όχι ότι δεν υπάρχουν βέβαια). Για αυτό το λόγο και ο Δήμος θα ζητήσει εγγράφως από την ΕΥΔΑΠ να ελέγξει το δίκτυο της, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση και του Δήμου Ηρακλείου για το ζήτημα.  

• Διαμαρτυρίες και στην οδό Αγίου Γεωργίου
Βέβαια τα παράπονα για δυσοσμία από τα φρεάτια στη Νέα Ιωνία δεν σταματούν. Οι τελευταίοι σε αυτήν την αλυσίδα διαμαρτυριών είναι οι καταστηματάρχες της οδού Αγίου Γεωργίου, του κεντρικότερου και εμπορικότερου δρόμου της Ελευθερούπολης από τα φρεάτια του οποίου συχνά αναδύονται δυσάρεστες οσμές. Εξαιτίας αυτού του φαινομένου κάποιοι καταστηματάρχες έχουν φτάσει να σκεπάζουν τα φρεάτια με χαρτόνια!   Όπως ενημερωθήκαμε από την Τεχνική Υπηρεσία, στην οδό Αγίου Γεωργίου περνάει συλλεκτηριος αγωγός ομβρίων που μαζεύει  τα νερά από τους αγωγούς σχεδόν όλης της Ελευθερούπολης όπου βέβαια επικρατεί μια άναρχη κατάσταση  με την αποχέτευση εξαιτίας των παλιών προσφυγικών οικιών που δεν έχουν συνδεθεί με τους αγωγούς της αποχέτευσης.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ