Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Νέα διάσταση στην κόντρα Δημοτικής Αρχής-Χατζησαββίδη στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται αμείωτη η σκληρή κόντρα μεταξύ της Δημοτικής Αρχής Νέας Ιωνίας και του επικεφαλής της Παράταξης Ανεξάρτητου Κινήματος (ΠΑΚ), κ. Άρη Χατζησαββίδη, που τείνει να περάσει πλέον από το πολιτικό επίπεδο στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του Σώματος γινόμαστε μάρτυρες του ψυχροπολεμικού κλίματος μεταξύ των δύο πλευρών που μόλις πριν έναν χρόνο είχαν φτάσει στα πρόθυρα της προεκλογικής συνεργασίας, ενώ ο κ. Χατζησαββίδης είχε στηρίξει ανοιχτά  την κυβερνώσα παράταξη της “Ενότητας” στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Όλα αυτά, όμως, μοιάζουν πλέον μακρινό παρελθόν, καθώς ο Σύμβουλος της αντιπολίτευσης έχει εξαπολύσει εδώ και μήνες μια επίθεση διαρκείας απέναντι στη διοίκηση για διάφορες πτυχές της πολιτικής της κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων και για “αδιαφάνεια” και “διασπάθιση δημόσιου χρήματος” , η οποία έχει εκνευρίσει τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής. Το αποκορύφωμα ήταν πρόσφατη συνεδρίαση όπου ο κ. Χατζησαββίδης ανέφερε πως Δημοτικοί Σύμβουλοι της διοίκησης έχουν έρθει στο Δήμο για να λύσουν το βιοποριστικό τους πρόβλημα. Απέναντι σε αυτή τη βαριά κατηγορία είχαν αντιδράσει οι Σύμβουλοι της συμπολίτευσης όπως και ο Δήμαρχος, κ. Ηρακλής Γκότσης, που τον κάλεσαν να κατονομάσει ποιους εννοεί και να ανακαλέσει, κάτι που δεν έκανε ο κ. Χατζησαββίδης φέρνοντας τον Δήμαρχο εκτός εαυτού με τον κ. Γκότση να του απευθύνει βαρείς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Το νέο επεισόδιο παίχτηκε, ως συνήθως, στο ξεκίνημα πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με τον κ. Χατζησαββίδη να διαβάζει το εξώδικο που του έστειλαν οι Σύμβουλοι της συμπολίτευσης με το οποίο τον εγκαλούν πως στην επίμαχη συνεδρίαση εκτόξευσε “αόριστους συκοφαντικούς ισχυρισμούς και δηλώσεις που προσβάλλουν την προσωπικότητά τους”. Οι Σύμβουλοι αναφέρουν πως συνεχώς καλούνται να αμύνονται και να απολογούνται στον κόσμο εξαιτίας των ανοίκειων επιθέσεων του κ. Χατζησαββίδη και σημειώνουν πως ο Σύμβουλος της αντιπολίτευσης διαπράττει τα αδικήματα της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης. Το αίτημα τους ήταν να προβεί ο κ. Χατζησαββίδης σε ανάκληση της δήλωσης του ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου. “Περίμενα οι Σύμβουλοι να ζητήσουν από τον Δήμαρχο να ανακαλέσει τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς “απατεώνας, αλήτης, λασπολόγος συκοφάντης” και να ζητήσει συγγνώμη όπως και όλοι όσοι έβριζαν” ανέφερε ο κ. Χατζησαββίδης που κατηγόρησε τη διοίκηση ότι επιχειρεί να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου και να φιμώσει την αντιπολίτευση. “Οι δικές μου τοποθετήσεις είναι πολιτικές και δεν στοχεύουν σε πρόσωπα. Δεν υπάρχει λόγος να ζητήσω συγγνώμη. Έκανα πολιτική κριτική” ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της ΠΑΚ. 

• Όλγα Κατημερτζή: “Για δες ποιος μιλάει”
Μετά τη δήλωση του κ. Χατζησαββίδη το λόγο πήρε η Αντιδήμαρχος, κα Όλγα Κατημερτζή, η οποία εξήγησε πως η διοίκηση δεν στοχεύει να φιμώσει τους Συμβούλους και πέρασε στην αντεπίθεση σημειώνοντας πως ο κ. Χατζησαβίδης κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής όταν ο ίδιος έχει  ήδη προσφύγει αρκετές φορές σε ένδικα μέσα για μια σειρά αποφάσεων και υποθέσεων του Δήμου. “Αυτό δεν είναι ποινικοποίηση;” αναρωτήθηκε η κα Κατημερτζή  που στάθηκε και στην ουσία του εξωδίκου θυμίζοντας πως ο κ. Χατζησαββίδης όταν είχε κάνει εκείνη τη δήλωση στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε κληθεί να διευκρινίσει ποιους εγκαλεί, χωρίς να δώσει όμως απάντηση. “Δεν έχει σταματήσει να μιλάει για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και αδιαφάνεια χωρίς να δίνει διευκρινήσεις. Πρέπει να ανακαλέσει και από εκεί και πέρα θα δούμε το θα κάνουμε γιατί είναι πολύ σοβαρή η καταγγελία”  είπε η κα Κατημερτζή που προειδοποίησε πως αν δεν ανακαλέσει ο κ. Χατζησαββίδης η υπόθεση θα προχωρήσει. 

• Παναγιώτης Τσουκαλάς: “Δεν πάει άλλο αυτή  η κατάσταση”
Παρέμβαση στην κόντρα των δύο πλευρών έκανε και ένας “ουδέτερος”, ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, κ. Παναγιώτης Τσουκαλάς, που ανέφερε πως το Σώμα είναι υποχρεωμένο να παρακολουθεί αυτές τις αντιπαραθέσεις που εξελίσσονται σε μακροχρόνιες συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάποιες φορές για θέματα που είναι εκτός της αρμοδιότητας του. “Υποβαθμίζεται η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου …έχουμε μετατραπεί σε δικαστήριο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Είμαστε ένα πολιτικό όργανο” τόνισε ο κ. Τσουκαλάς που ζήτησε να μην ασχοληθεί άλλη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο με θέματα διαπροσωπικά και κάλεσε τον Πρόεδρο, κ. Πέτρο Μπουρδούκο, να προστατέψει τη λειτουργία του Σώματος. Ο κ. Μπουρδούκος σημείωσε πως το εξώδικο των Συμβούλων δεν τέθηκε υπόψη του Σώματος από τους ίδιους ενώ εξήγησε πως ο ίδιος είναι υποχρεωμένος να διαβάζει επιστολές παρατάξεων και Συμβούλων στο ξεκίνημα των συνεδριάσεων. Θέση πήραν και άλλοι Σύμβουλοι όπως ο Αντιδήμαρχος, κ. Φώτης Τσομπάνογλου, που έκανε λόγο για “παρελκυστική τακτική” από την πλευρά του κ. Χατζησαββίδη.  Ο κ. Νίκος Μπράτιμος σημείωσε πως οι αναφορές που κάνει τώρα ο κ. Χατζησαββίδης για “αδιαφανείς τακτικές” υπήρχαν στο προεκλογικό πρόγραμμα της Ενότητας εις βάρος της Δημοτικής Αρχής Χαραλάμπους χωρίς να αποδειχτεί κάτι. “Γιατί ενοχληθήκατε τώρα που λέει τα ίδια πράγματα ο κ. Χατζησαββίδης” αναρωτήθηκε ο κ. Μπράτιμος.         

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ