Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Συνέντευξη του Συμβούλου της παράταξης “Ιωνία 21ος Αιώνας”, Δημήτρη Κουκουλάρη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο κ. Δημήτρης Κουκουλάρης είναι ένα από τα νέα πρόσωπα στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας στο οποίο εκπροσωπεί την παράταξη “Ιωνία 21ος Αιώνας”. Για αυτό άλλωστε και οι απαντήσεις που μας δίνει στην παρακάτω συνέντευξη δεν ακολουθούν την κλασσική πεπατημένη πολιτική ορολογία αλλά δίνουν ένα στίγμα των σκέψεων και της φιλοσοφίας του για την πολιτική, το Δήμο και το κοινωνικό γίγνεσθαι.
Ο κ. Κουκουλάρης θεωρεί πως είναι ακόμα νωρίς να κρίνει τη Δημοτική Αρχή αν και αφήνει αιχμές εναντίον της. Μας μιλάει ακόμα για τον “Καλλικράτη”, το Δημοτικό Συμβούλιο και επικρίνει τη στάση κάποιων παρατάξεων στις εκλογές του Νοεμβρίου

Η Δημοτική Αρχή του κ. Ηρακλή Γκότση έχει συμπληρώσει έξι μήνες στη διοίκηση του Δήμου. Από αυτά που έχετε δει, είστε ικανοποιημένος από την πορεία της; Σε ποια σημεία συμφωνείτε και σε ποια διαφωνείτε;
Πέρασαν κιόλας έξι ολόκληροι μήνες έτσι; O χρόνος τελικά κυλάει πολύ γρήγορα. Μας προλαβαίνει πάντα και ταυτόχρονα δεν τον προλαβαίνουμε εμείς. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τον άνθρωπο όσο υπάρχει μέσα στην δημιουργία. Από την άλλη ο τρόπος, η μέθοδος αν θέλετε που χρησιμοποιεί για να λύσει αυτό το πρόβλημα και να οργανώσει το πρόγραμμα του είναι η φιλοσοφία.
Η οργάνωση πάλι σε συνδυασμό με την εφαρμογή του προγράμματος αυτού είναι η πολιτική. Προς το παρόν η δημοτική ομάδα του κυρίου δημάρχου βρίσκεται στην θεωρητική φάση της οργάνωσης. Οπότε δεν μπορώ να κρίνω την πολιτική της. Ελπίζω να μπορέσω να το κάνω πριν παρέρθει η τετραετία.
Εκεί που διαφωνώ είναι στην πολιτική του κ. Γκότση όπου το Πάσχα που μας πέρασε δεν πρόσφερε στους άπορους και τους αναξιοπαθούντες του δήμου μας ούτε ένα τσουρέκι, ένα αυγό βρε αδελφέ..
Σε τελική ανάλυση εγώ όταν έβαλα υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος δεν έταξα στους συμπολίτες μου ότι θα τους κτίσω το «Παλαμιδι». Τους είπα ότι είχα φιλοδοξία να αναβαθμίσω το Αττικό Άλσος της Ομορφοκλησσιας. Βέβαια δεν είμαι ούτε απλά ένας δημοτικός σύμβουλος διαμαρτυρίας.

Είστε ένας νέος άνθρωπος αλλά και νεοεισερχόμενος στο στίβο της πολιτικής. Πως πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει αξιόπιστο, ιδιαίτερα στα μάτια των νέων, το πολιτικό μας σύστημα;
Και γιατί δηλαδή πιστεύετε ότι το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να γίνει αξιόπιστο; Και ιδιαίτερα στα μάτια των νέων που έχουν να αντιμετωπίσουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό προβλήματα όπως το ασφαλιστικό, το στεγαστικό, την ανεργία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την παιδεία, από τις  προηγούμενες γενιές. Απόδειξη; Κοιτάξτε πως έχουν εκτοξευτεί στα ύψη οι χρήστες ναρκωτικών, οι αυτοκτονίες, τα διαζύγια, η εγκληματικότητα και πάει λέγοντας.

Ποιες είναι οι μέχρι τώρα εντυπώσεις σας από τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας;     
Μέχρι στιγμής αν και μου αρέσει να είμαι μέσα στα πράγματα, να ακούω για  προβλήματα που αφορούν το δήμο, την άποψη των πολιτών, αγορεύσεις συναδέλφων, δεν μου έχει κάνει κάτι ιδιαίτερη εντύπωση.  Απλά επειδή το Δημοτικό Συμβούλιο απαρτίζεται από πρόσωπα, κάποια πρόσωπα τα βλέπω με περισσότερη συμπάθεια και κάποια άλλα με λιγότερη. Δεν νομίζω ότι έχει κανείς το δικαίωμα να μου το απαγορεύσει αυτό. Γνώμη έχω αποκρυσταλλώσει για το χώρο και τα πρόσωπα του Συμβουλίου. Δεν νομίζω να μπορεί να με κατηγορήσει κανείς. Στο κάτω κάτω αυτό συμβαίνει με όλους μας οπουδήποτε και αν βρεθούμε ανά πάσα στιγμή.

Στις εκλογές η παράταξή σας (“Ιωνία 21ος Αιώνας”) απέτυχε να εκπληρώσει τον αντικειμενικό της στόχο που ήταν η είσοδος στο δεύτερο γύρο και η διεκδίκηση της νίκης στο δεύτερο. Ποια θα είναι η συνέχεια για την παράταξη; Θα δούμε αλλαγές στη λειτουργία της;
Ειλικρινά οφείλω να ομολογήσω πως η ερώτηση σας με βρίσκει παντελώς απροετοίμαστο. Πως είναι δυνατό να απαντήσω σε κάτι τέτοιο την στιγμή που έχουμε μπροστά μας μέχρι τις επόμενες εκλογές , καλώς εχόντων των πραγμάτων , άλλα τρία χρόνια. Ειδικά μάλιστα τώρα που το δήμο κυβερνά μια παράταξη που κυριολεκτικά στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση κατάφερε να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό, ένα σκηνικό το οποίο ήταν παγιωμένο επί δεκαετίες.  Συν τοις άλλοις, μια παράταξη ανύπαρκτη μέχρι και πριν ένα μήνα από την ημερομηνία των τελευταίων εκλογών.
Ακόμα και αν σας έλεγα λοιπόν ότι η «Ιωνια 21ος Αιώνας» θα εξελισσόταν από παράταξη δήμου σε φιλοσοφικό κίνημα , κάποιοι κακοπροαίρετοι θα μας κατηγορούσαν εκ των πρότερων για ελιτισμό. Γιατί ρωτάτε εμένα κάτι τέτοιο από την στιγμή που δεν πέρασε η παράταξη μου στον δεύτερο γύρο για τετρακόσιους ψήφους, και δεν ρωτάτε τον κύριο Σακαλόγλου ή τον κύριο Χατζησαββίδη, που θέλουν να πάρουν στα χέρια τους τα ηνία του δήμου. Με ποιο τρόπο θα τα καταφέρουν ;
Όπως σας είπα δεν είμαι δημοτικός σύμβουλος διαμαρτυρίας. Ξέρω καλά τι μου γίνεται.  Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχω υπ΄ όψιν μου τα ταπεινά κριτήρια με τα οποία πολλές φορές αναδεικνύουμε άτομα μέσω της εκλογικής διαδικασίας. Πόσο μάλλον καίγοντας την ψήφο τους στον πρώτο γύρο για να ψηφίσουν ελαφρά την καρδία στον δεύτερο. Όσοι νομίζουν πως αυτή η κίνηση τους υπηρετεί τα ιδανικά της ιδεολογίας τους απατώνται οικτρά.

Πως σκέπτεστε το δικό σας μέλλον στην πολιτική; Θα σας ενδιέφερε να ανεβείτε σε πιο ψηλά σκαλοπάτια κάποια στιγμή εφόσον αποκτήσετε και την ανάλογη εμπειρία;   
Τώρα μου θυμίζετε κάποιους μπαμπάδες που καμαρώνουν τα παιδιά τους και τα ρωτάνε τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν.
 

“Ο Καλλικράτης είναι σαν τη λειψυδρία”

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, όπως και όλοι οι δήμοι της χώρας, είναι σε μια κρίσιμη καμπή λόγω της εφαρμογής του “Καλλικράτη” και της περικοπής των κρατικών κονδυλίων. Είστε αισιόδοξος για το μέλλον του Δήμου;
Η λαϊκή σοφία λέει ότι για να εκτιμήσεις κάτι πρέπει να σου λείψει, ή ότι όταν δεν εκτιμάς κάτι το χάνεις. Το τι έργα έγιναν στο Δήμο κατά την διάρκεια της ιστορίας του , επομένως και την εποχή που υπήρχαν ενδεχομένως περισσότερα κονδύλια, θα το διαπιστώσετε όχι από τα ουσιώδη και εντελώς απαραίτητα που πρέπει να γίνουν για να εξυπηρετηθεί στοιχειωδώς η καθημερινότητα μας, αλλά συγκρίνοντας το παρόν βιοτικό μας επίπεδο με αυτό των άλλων όμορων δήμων.
Ο “Καλλικράτης” ισχύει όπως λέτε για όλους. Συνεπώς είναι σαν τη λειψυδρία. Στη λειψυδρία ή μάχεσαι να βρεις νερό ή την υπομένεις και εύχεσαι να βγεις ζωντανός. Δεν σκέπτεσαι το μέλλον. Σκέπτεσαι το παρόν.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ