Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Δημοσιεύθηκε

στις

Έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποιείται με μoναδικό θέμα συζητήσεως «Εκκλησία και θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου».

Αν κάτι είναι σίγουρο ότι θα συμβεί στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας είναι ότι άπαντες θα εκφράσουν τη διαφωνία τους απέναντι στη θεσμοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Αρκετοί ιεράρχες έχουν εκφράσει δημόσια, κάποιοι με σκληρές εκφράσεις, την αντίθεσή τους στη σχετική νομοθέτηση, ενώ όσοι επέλεξαν για τους δικούς τους λόγους να μην τοποθετηθούν κινούνται ακριβώς στην ίδια γραμμή.

Από εκεί και πέρα υπάρχει ζήτημα για το πώς θα εκφραστεί επίσημα αυτή η δυσαρέσκεια από την Εκκλησία κι αν θα υπάρξει δυναμική αντίδραση.

Η κεντρική γραμμή, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πως από μια ανοιχτή σύγκρουση δεν πρόκειται να βγει κανείς κερδισμένος και πως από τη στιγμή που η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φέρει προς ψήφιση το επίμαχο νομοσχέδιο, η Εκκλησία θα πρέπει να κάνει το καθήκον της, ενημερώνοντας τους πιστούς της για τις πάγιες θέσεις της.

Στη σημερινή συνεδρίαση την εισαγωγική τοποθέτηση θα κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος θα θέσει σε αυστηρούς τόνους το πλαίσιο της αντίθεσης της Εκκλησίας, ενώ τη βασική εισήγηση θα κάνει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος, ο οποίος αναμένεται να αναλύσει τις θεολογικές και τις βιολογικές παραμέτρους του ζητήματος.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ