Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Έρχεται επιδότηση ρεύματος και τον Σεπτέμβριο

Δημοσιεύθηκε

στις


Το ύψος της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με εκείνα του Αυγούστου.

«Κλείδωσε» η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος των οικιακών καταναλωτών και τον Σεπτέμβριο καθώς την εν λόγω εξέλιξη προαναγγείλε σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι «η τιμή του ρεύματος που διαμορφώθηκε τον Αύγουστο δεν είναι διαχειρίσιμη για τα νοικοκυριά χωρίς κάποια μικρή ενίσχυση».

Ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι πιθανό να προχωρήσει σε επιδότηση, καθώς υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι από τη φορολογία. Η επιδότηση αυτή θα διαρκέσει μέχρι να μειωθούν οι τιμές, ενώ περιμένουν και τις τελικές δηλώσεις των παρόχων.

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα πράσινα τιμολόγια για τον Σεπτέμβριο θα ανακοινωθούν από τους παρόχους το αργότερο μέχρι την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου. Τον προηγούμενο μήνα, οι επιδοτήσεις ήταν περίπου 1,6 λεπτά, ώστε τα τιμολόγια να διατηρηθούν γύρω στα 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Στόχος είναι να παραμείνουν λίγο κάτω από τα 15 λεπτά, σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη.

Όπως ανέφερε, οι επιδοτήσεις θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο μήνα για να σταθεροποιηθούν οι τιμές. Ο κ. Σκυλακάκης επισήμανε, όμως, δύο παράγοντες ανησυχίας: πρώτον, τη μείωση της ζήτησης λόγω εποχής, και δεύτερον, το σχέδιο καταστροφής των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας από τη Ρωσία, το οποίο παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ