Connect with us

Κεντρικό Θέμα

Έρχεται το νέο Taxisnet – Πότε ξεκινά

Published

on

Σημαντικές αλλαγές θα δουν οι πολίτες στο Taxisnet, με νέες λειτουργίες που έχουν στόχο τη διασύνδεση των δεδομένων από πολλαπλές βάσεις δεδομένων.

Συγκεκριμένα, κάθε φορολογούμενος θα έχει τον προσωπικό του ψηφιακό φάκελο, επιτρέποντας στην Εφορία να διαθέτει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το εισοδηματικό και περιουσιακό του προφίλ.

Τα στοιχεία που θα συγκεντρώνονται για τον κάθε φορολογούμενο θα διατηρούνται στον φάκελο του για διάστημα 100 ετών.

Μάλιστα το νέο Taxis θα βρίσκεται σε απευθείας και διαρκή διασύνδεση με όλες τις βάσεις δεδομένων που βρίσκονται στην υπηρεσία του Δημοσίου όπως, αστυνομία, κτηματολόγιο, τράπεζες, δικαστήρια ΕΦΚΑ, και ΓΕΜΗ.

Το έργο αυτό εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση, αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του χρηματοδοτούμενου από το ΠΔΕ σκέλους στα 36,3 εκατ. ευρώ από 35,6 εκατ. ευρώ που ήταν προηγουμένως. Σε αυτό το ποσό θα προστεθούν και πόροι ύψους 29,3 εκατ. ευρώ που προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρόκειται για την εκ βάθρων αναδόμηση του συστήματος Taxis, το οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τα τέλη του 2026.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει η ΑΑΔΕ, το νέο σύστημα Taxis, εγγράφει στο Φορολογικό Μητρώο φυσικά και νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες και τηρεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ