Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Ανατροπή με το μακελειό σε ναυτιλιακή στη Γλυφάδα: Δεν τους δολοφόνησε για την απόλυση, τα κίνητρα του 70χρονου

Δημοσιεύθηκε

στις

«Ήρθα για να τους καθαρίσω όλους και θα αυτοκτονήσω» φέρεται να φώναξε ο 70χρονος πριν εκτελέσει εν ψυχρώ 3 άτομα στην έδρα ναυτιλιακής στη Γλυφάδα, όπου μετά από λίγο έδωσε τέλος και στη δική του ζωή. Γιατί αμφισβητείται πλέον το σενάριο της δολοφονίας για λόγους εκδίκησης της απόλυσής του.

Ένα απίστευτο μακελειό σημειώθηκε στις 10:20 το πρωί της Δευτέρας στη Γλυφάδα, όταν ένας 70χρονος εισέβαλε σε ναυτιλιακή εταιρεία, όπου και άνοιξε πυρ εναντίον των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα πριν ο ίδιος αυτοκτονήσει.

Μετά τις δολοφονίες, ο δράστης έδωσε τέλος στη ζωή του στο υπόγειο του κτιρίου με την καραμπίνα, η οποία βρέθηκε δίπλα του.

Πρόκειται για τον Αριστείδη Ελ Μπουράι – γνωστός ως «Άρης» – που επί 36 συναπτά χρόνια εργαζόταν στη ναυτιλιακή εταιρεία της Γλυφάδας.

Ο άνδρας φέρεται να ήταν μεταξύ των απολύτως έμπιστων της εφοπλιστικής οικογένειας Καρνέση. Εργαζόταν για δεκαετίες ως επιστάτης τόσο στην επιχείρηση όσο και στην παραθεριστική κατοικία της οικογένειας στο Τραγονήσι Πεταλιών.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Νικόλαος Τσαλιαγκός ,πρόεδρος της κοινότητας Μαρμαρίου δήλωσε πως βρισκόταν στο νησί «πάνω από 30 χρόνια, 35, 40». Ήταν στο νησί του Καρνέση επιστάτης. Κοίταγε το νησί, έκανε τον καπετάνιο, το πλήρωμα πρόσεχε που κάνουν δουλειά στο νησί, φρόντιζε τα σπίτια. Πάντα έμενε εδώ στην περιοχή μονίμως ήταν εδώ.

Κάτοικος στο Μαρμάρι που φιλοξενούσε κατά καιρούς τον 70χρονο δράστη μίλησε στο Mega και αποκάλυψε πως η απόλυση του έχει γίνει εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο. Όπως σημειώνει, «αποκλείεται» να ήταν αυτός ο λόγος.

«Ήταν της οικογένειας μας, τον ξέρω από το 1987 που πρωτοήρθαν εδώ, να αγοράσουν τα νησιά αυτή η εταιρεία. Απολύθηκε, πήρε την αποζημίωση του και την άλλη μέρα, τον προσέλαβε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, τον ξαναπήρε στην εταιρεία. Επειδή απολύθηκε πήγε να τους εκδικηθεί; Δεν υπάρχει αυτό, ξέχασε το. Κάτι άλλο του έχουν κάνει, κάτι άλλο», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ήταν εδώ στα νησιά και δίπλα στο μεγάλο αφεντικό πολύ. Είναι τόσο καιρό αυτή η απόλυση. Είναι εδώ και κανένα χρόνο αυτή η απόλυση που έχει γίνει. Απολύθηκε από την εταιρεία που ελέγχουν αυτοί οι δύο που σκότωσε πήρε αποζημίωση και μετά τον προσλάβαν στην άλλη εταιρεία κανονικά ο καπετάν Σπύρος ο Καρνέσης πάλι, δεν είναι θέμα, το θέμα αυτό. Κάτι έχει γίνει που κάνεις δεν το ξέρει».

Ενώ λοιπόν αρχικά ο λόγος της δολοφονίας φαινόταν πως ήταν η απόλυση του Αιγύπτιου, η οποία έγινε πριν από ένα περίπου χρόνο, σύμφωνα με το MEGA ο λόγος του πρωτοφανούς μακελειού είναι άλλος.

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται πως ο λόγος ήταν η έξωση του 75χρονου από το σπίτι που έμενε στη Γλυφάδα και το οποίο του είχε παραχωρηθεί από την οικογένεια Καρνέση.

Ο 70χρονος φέρεται να ειδοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας για την έξωση, κάτι που τον έκανε – συμφωνα με τα σενάρια της ΕΛΑΣ – να βρεθεί στην έδρα της εταιρείας και να ζητήσει τον λόγο από τα θύματά του, πριν επιστρέψει και τους δολοφονήσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ