Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ανοίγει ο δρόμος για τα ιδιωτικά ΑΕΙ στη χώρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε στις ράγες το σχέδιο παράκαμψης του άρθρου 16 και την εισαγωγή σχετικού νομοσχεδίου για «μη κρατικά ανώτατα ιδρύματα».

«Ήρθε η ώρα» ανέφερε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας. «Θα έχει γίνει νόμος του κράτους εντός του πρώτου μήνα του 2024», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκαν στο θέμα κάνοντας λόγο για την ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος θέτοντας τη συζήτηση σε νέα βάση, αναφερόμενος στην ενεργοποίηση διακρατικών συμφωνιών – μέσω των προβλέψεων του άρθρου 28 του Συντάγματος – που, όπως είπε, προσφέρουν ήδη τη δυνατότητα, με την ευθύνη της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, να υπάρξει αναγνώριση ξένων πανεπιστημίων, που θα ήθελαν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

«Πιστεύουμε στην άρση του κρατικού μονοπωλίου στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και θα επιδιώξουμε την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος» είχε πει από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ