Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Γερουλάνος και Δούκας υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον Ανδρουλάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Την υποψηφιότητά τους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσαν κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ο Παύλος Γερουλάνος και ο Χάρης Δούκας, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, εξήγγειλε εκλογές στις 6 και 13 Οκτωβρίου.

Να διεξαχθούν οι εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου και ο δεύτερος γύρος, εφόσον χρειαστεί, στις 13 Οκτωβρίου, εισηγήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του με την οποία ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Όπως δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης, «οι υποψηφιότητες και οι πολιτικές θέσεις όλων μας να παρουσιαστούν σε ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή τρεις εβδομάδες πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών». Επεσήμανε ότι τις διαδικαστικές λεπτομέρειες θα ορίσουν τα αρμόδια όργανα στα πρότυπα των εκλογών του 2021 και με βάση το καταστατικό μας, με ανοιχτό τηλεοπτικό διάλογο, ένα ελεύθερο debate».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ακόμα ότι «πρόεδρος υπό ομηρεία δεν πρόκειται να γίνω από κανέναν. Είτε εντός, είτε εκτός ΠΑΣΟΚ. Η αυτονομία της πολιτικής από τα συμφέροντα είναι η πυξίδα της πολιτικής μου διαδρομής. Το έχω πληρώσει αλλά αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Γι’ αυτό λοιπόν οι μόνες σωστές λύσεις, είναι οι καθαρές λύσεις». Συμπλήρωσε θα ζητήσει την ανανέωση της εντολής της βάσης του Κινήματός μας για ένα ΠΑΣΟΚ ενωμένο, πολιτικά αυτόνομο και πραγματικά δυνατό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής απέρριψε με εμφατικότητα «τα σενάρια που κυκλοφορούν εσχάτως για ρευστοποίηση του ΠΑΣΟΚ και την ενοποίησή του με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανάλογα προηγούμενων σεναρίων περί στρατηγικής συμμαχίας με τη Νέα Δημοκρατία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Απευθυνόμενος στους εσωκομματικούς του αντιπάλους μίλησε για χαρακίρι που γίνεται στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μετά τίς Ευρωεκλογές, ενώ παραδέχθηκε ότι «από μένα τον ίδιο έγιναν λάθη και δεν έχω καμία δυσκολία να αναλάβω την ευθύνη. Αναγνωρίζω ότι σε κάποια κρίσιμα ζητήματα στείλαμε θολό πολιτικό μήνυμα και εμφανιστήκαμε με διγλωσσία. Και αυτό είναι κάτι που όλοι θα πρέπει να διορθώσουμε το επόμενο διάστημα».

Το τρίπτυχο του Π. Γερουλάνου

Από την πλευρά του, ο Παύλος Γερουλάνος παρουσίασε το τρίπτυχο «σχέδιο για την κοινωνία, κόμμα που ακούει την κοινωνία, ενότητα με προοπτική» ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του για την προεδρία.

Ο Π. Γερουλάνος μίλησε για «ένα ΠΑΣΟΚ ανανεωμένο, «Αναγεννημένο», πιστό στις αρχές και τις αξίες του, μπορούμε να χτίσουμε τη μεγάλη παράταξη που θα ενώσει τις προοδευτικές δυνάμεις, σε όλο το πολιτικό φάσμα, που θα κοιτάξει άμεσα στα μάτια τη Συντήρηση και θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές» για να συμπληρώσει «όλα τα άλλα είναι σενάρια φαντασίας που θα μας αναλώσουν σε ατελείωτες συζητήσεις διαδικασιών και θα μας αποσπάσουν από το πρωταρχικό μας έργο».

«Συμπεριφορές πόλωσης και τοξικότητας, συμπεριφορές που προσωποποιούν πολιτικές διαφορές και πολιτικοποιούν προσωπικές, δείχνουν σαν να μην πιστεύουμε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει και μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.Ότι παλεύουμε μόνο για τις καρέκλες, μέσα σε έναν κλειστό μικρόκοσμο» είπε με έμφαση εκφράζοντας την βαθια του πεποίθηση ότι «μπορούμε και θα κερδίσουμε και αυτήν την μάχη, και τον πόλεμο απέναντι στις δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα στάσιμη, στην υπηρεσία των λίγων. Και με κάθε τρόπο που έχω στη διάθεσή μου, θα εγγυηθώ τη διαδικασία και τη συνέχεια αυτής της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, την ημέρα μετά. Από όπου και αν κρίνετε ότι οφείλω να στέκω» είπε ο βουλευτής Α΄ Αθήνας.

Βραχεία κεφαλή Δούκα

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, ο Χάρης Δούκας προηγείται οριακά του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος έρχεται στην τρίτη θέση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας:

  • Χάρης Δούκας: 21,5%
  • Νίκος Ανδρουλάκης: 20,9%
  • Παύλος Γερουλάνος: 18,4%

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ