Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Δεν απειλείται η ζωή του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας μετά τη δολοφονική επίθεση

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε σοκ ο πλανήτης παρακολούθησε το μεσημέρι της Τετάρτης (15/5) τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, όπου ένας 71χρονος συγγραφέας έβγαλε πιστόλι και άρχισε να τον πυροβολεί.

Δεν απειλείται η ζωή του Φίτσο

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ζωή του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, πλέον δεν απειλείται, όπως δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης στο BBC ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Τομάς Ταράμπα.

Δήλωσε πως ο Πρωθυπουργός μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα και υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

 

«Ευτυχώς, εξ όσων γνωρίζω, η χειρουργική επέμβαση πήγε καλά. Εκτιμώ ότι τελικά θα επιζήσει… Δεν είναι απειλητική για τη ζωή του η κατάσταση αυτήν τη στιγμή», τόνισε.

Ο Ταράμπα πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός πυροβολήθηκε “από πολύ κοντά” και ότι “η μία σφαίρα διαπέρασε το στομάχι”, ενώ χτυπήθηκε από ακόμη μια σφαίρα.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός ανέκτησε τις αισθήσεις του έπειτα από πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, μετέδωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σλοβάκικα ΜΜΕ, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις για την κατάσταση του 59χρονου κεντροαριστερού πολιτικού.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ