Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Δημοσκόπηση Alco: Επηρεάζουν οι ευρωεκλογές αλλά δεν ενδιαφέρουν

Δημοσιεύθηκε

στις

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco παρουσίασε ο Alpha.

Επηρεάζουν οι ευρωεκλογές αλλά δεν ενδιαφέρουν είναι το γενικό αίσθημα που προκύπτει από το β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco που παρουσίασε ο Alpha.

«Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι με την ψήφο του οι ψηφοφόροι δεν επηρεάζουν τις αποφάσεις στην Ευρώπη» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγόπουλος. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, ποσοστό της τάξης του 47% των ερωτηθέντων κρίνουν ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη επηρεάζουν αρκετά τη ζωή τους, ενώ το 37% απαντά πολύ. Αντίθετα 8% και 5% απαντούν λίγο και καθόλου αντίστοιχα.

eurwpi_e220e.jpg

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές ωστόσο ενδιαφέρουν, το 36% θεωρεί ότι τον ενδιαφέρουν αρκετά και 20% ενώ αντίστοιχα 21% και 20% των ερωτηθέντων απαντούν ότι τους ενδιαφέρουν λίγο και καθόλου αντίστοιχα.

eyrwpi2_d10a3.jpg

Οι αναποφάσιστοι του 2023 είναι ψηφοφόροι – κλειδιά καθώς το 46% δηλώνει ότι ψήφισε Νέα Δημοκρατία, το 11% ΣΥΡΙΖΑ, 8% Σπαρτιάτες και άλλο κόμμα, ποσοστά της τάξης του 2% αντίστοιχα το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση. Το 5% των αναποφάσιστων δεν ψήφισαν ενώ το 18% δεν απάντησαν. Στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία είναι να πείσει αυτό το 46%, σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο.

anapofasistoi_1_097ef.jpg

Βασικό ερώτημα είναι τι θα αποφασίσουν οι ωηφοφόροι των Σπαρτιατών με τον μεγάλο όγκο, της τάξης του 36% να διχετεύεται στην Ελληνική Λύση και 19% στη Φωνή Λογικής. Το 9% φαίνεται να πηγαίνει στη Νίκη και το 6% σε άλλο κόμμα ενώ ποσοστό της τάξης του 3% δηλώνει ότι θα απέχει. Ένα σημαντικό 27% ωστόσο δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα.

_73ef1.jpg

Σε ό,τι αφορά στις συσπειρώσεις των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία δείχνει μία δυναμική της τάξης του 66% (με άνοδο 5 μονάδες) ενώ αντίστοιχο ποσοστό καταγράφει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που χάνει το μεγαλύτερο ποσοστό του από τη Νέα Αριστερά ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ και το κόμμα του κ. Κόκκαλη. ΚΟΣΜΟΣ. Ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό συσπείρωσης το έχει το ΠΑΣΟΚ με 85% διατηρώντας σύσσωμο το σώμα των ψηφοφόρων του με μικρές απώλειες προς τους Δημοκράτες του κ. Λοβέρδου.

syspeirwsi_7cf6c.jpg

syspeirwsi_syriza_4bae8.jpg

syspeirwsi_pasok_bbbf9.jpg

Στο ερώτημα αν αποδόθηκε δικαιοσύνη στην απόφαση του δικαστηρίου γαι το Μάτι, το συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 77% είναι αρνητικό ενώ μόλις 5% απαντά ναι και το 18% δεν απάντησε.

mati_a247b.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ