Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Δημοσκόπηση GPO: Δεν θέλουν Κασσελάκη για πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ – Ποιος προηγείται για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Δημοσιεύθηκε

στις

Αρνητική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ η εκλογή Κασσελάκη λέει το 58% των ψηφοφόρων του. «Ναι» από 6 στους 10 για νέα εκλογή αρχηγού

Η εσωκοµµατική εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ και οι καθηµερινές αναταράξεις στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχούν στην πολιτική ατζέντα και αποτελούν τα δύο βασικά ερευνητικά πεδία στα οποία εστιάζει η πρώτη έρευνα της GPO για τη νέα σεζόν.

Παρά τη σηµαντική υποχώρηση της ΝΔ στις ευρωεκλογές, η αδυναµία των κοµµάτων της Κεντροαριστεράς να επωφεληθούν της κυβερνητικής φθοράς έχει προκαλέσει διεργασίες, οι οποίες είναι άγνωστο πού θα οδηγήσουν τελικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει να παραµείνει ενωµένος, ενώ το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί, έστω κατ’ αρχάς δηµοσκοπικά, τον ρόλο της αξιωµατικής αντιπολίτευσης και προσδοκά ότι η εσωκοµµατική εκλογή προέδρου θα δηµιουργήσει δυναµικές που θα προκαλέσουν αλλαγές στις πολιτικές ισορροπίες.

Δεν θέλουν Κασσελάκη για πρόεδρο

Οι τελευταίες κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη, και συγκεκριµένα η απόφασή του να αντικαταστήσει τον Σωκράτη Φάµελλο µε τον Νίκο Παππά ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Οµάδας, δεν φαίνεται να βρίσκουν απήχηση στην ευρύτερη κοινή γνώµη, ενώ την ίδια στιγµή επιβαρύνουν το ήδη τεταµένο και διχαστικό κλίµα που επικρατεί στη βάση του κόµµατος, µε το 48,7% των ψηφοφόρων του να εκφράζει αρνητική άποψη γι’ αυτή την επιλογή.

Προηγείται ο Ανδρουλάκης για την αρχηγία

Την ίδια στιγμή, οι τόνοι στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται να είναι πιο χαμηλοί και να υπηρετούν τον στόχο της ενότητας, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε περίπου έναν μήνα πριν από την εσωκομματική κάλπη. Τα διλήμματα σχετικά με την πολιτική κατεύθυνση φαίνεται να έχουν υποχωρήσει σε αυτή τη φάση, με το 68,9% των ψηφοφόρων του κόμματος να προτάσσουν την αυτόνομη πορεία, τοποθετώντας τη συζήτηση για το ενδεχόμενο συνεργασιών με τα κόμματα της Αριστεράς στο απώτερο μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ