Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ανοιξε την ψαλίδα η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Στο 12% το ΠΑΣΟΚ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο 16,9 η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για τo Mega.

Η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega καταγράφει ότι στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 32,3% έναντι 15,4% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά μεταξύ τους να καταγράφεται στις 16,9 μονάδες.

Μία μονάδα έχασε το ΠΑΣΟΚ, που ακολουθεί με 12%, το ΚΚΕ με 9,8%, η Ελληνική Λύση με 8,3% και με 4,2% η Πλεύση Ελευθερίας.

metron_1_dimoskopisi_f91ac.jpg

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 26,8% έναντι 11,8% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ακολουθεί τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 10.2%.

Σε επίπεδο δημοτικότητας πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό της τάξης του 41%, ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 40%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 36%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 33% ο Στέφανος Κασσελάκης με 27% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 26%.

Τα ποσοστά ωστόσο αλλάζουν στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός:

Κυριάκος Μητσοτάκης 35%
Στέφανος Κασσελάκης 9%
Κυριάκος Βελόπουλος 5%
Νίκος Ανδρουλάκης 5%
Δημήτρης Κουτσούμπας 4%
Ζωή Κωνσταντοπούλου 2%
Δημήτρης Νατσιός 1%
Κανένας 33%.

Οι ερωτηθέντες απάτησαν ακόμα ότι ενδιαφέρονται πολύ/αρκετά σε ποσοστό 66% για τις ευρωεκλογές έναντι του όχι και τόσο με ποσοστό 34%.Σημειώνεται ότι το ενδιαφέρον των πολιτών για τις ευρωεκλογές αυξήθηκε κατά 5 μονάδες.

Ως τάση ενδεχομένως στις ευρωεκλογές «θα φτάσουμε σε συμμετοχή πανευρωπαϊκά όμοια με του 2019 γιατί τα διακυβεύματα φαίνεται να είναι το ίδιο σοβαρά», σχολίασαν στο Mega.

Παράλληλα, το 38% των ερωτηθέντων κρίνουν θετικές τις αξιολογήσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 20% για τον Στέφανο Κασσελάκη ενώ στον αντίποδα, αρνητικά κρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 57% έναντι του 70% του Κασσελάκη.

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση οδεύει προς την λάθος κατεύθυνση η άποψη αυτή ενισχύεται κατά 2 μονάδες με 65% και προς τη σωστή απαντά το 31% των ερωτηθέντων.

Τα 5 σημαντικά προβλήματα σύμφωνα με τους πολίτες είναι οι: Ακρίβεια 33%, Οικονομία 27%, ακολουθεί η κρίση των θεσμών και η εγκληματικότητα, που είναι ενισχυμένη με 6% και η ανεργία 5%.

Η αντιμετώπιση του πληθωρισμού από την κυβέρνηση μάλλον κρίνεται αρνητικά για το 70% των ερωτηθέντων ενώ στο ζήτημα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας σταθερά η εικόνα της κυβέρνησης είναι κακή με ποσοστό 78% έναντι 11% που είναι μάλλον θετική.

Επίσης το 32% αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση και το 62% αρνητικά ενώ αντίστοιχα για την αντιπολίτευση, το 14% την αξιολογεί θετικά έναντι του 75% αρνητικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ