Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Δημοσκόπηση Pulse: Πού καταγράφεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ποια η διαφορά από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο 33,5% καταγράφεται η δύναμη της ΝΔ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσίασε ο ΣΚΑΙ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι στο 15% στην πρόθεση ψήφου. Πού εντοπίζονται τα υπόλοιπα κόμματα.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12%, 8,5% το ΚΚΕ, στο 4,5% η Ελληνική Λύση, ενώ Σπαρτιάτες και Νίκη εμφανίζονται να είναι στο 3%. Στο 2,5% καταγράφεται η δύναμη της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας που στην πρόθεση ψήφου με κατανομή των αναποφάσιστων η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 21,5%: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δεύτερο κόμμα, ενισχύονται όμως, τόσο το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, όσο και το ΚΚΕ.

Οι πολίτες που έλαβαν μέρος στην έρευνα της Pulse, πάντως, κρίνουν αρνητικά τις πρωτοβουλίες του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στο εσωκομματικό πεδίο: Το 58% απαντά «μάλλον αρνητική» και «σίγουρα αρνητικά», ενώ το 25% απαντά ότι κρίνει τις εσωκομματικές του ενέργειες «σίγουρα θετικά» και «μάλλον θετικά».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, πάντως, περισσότεροι από τους μισούς θεωρούν ότι είναι πιθανή η δημιουργία νέου κόμματος «στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ από τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, το 31% πιστεύει ότι θα ωφεληθεί μελλοντική το ΠΑΣΟΚ< το 23% η ΝΔ, το 15% ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και το 9% το ΚΚΕ.

prothessi ola

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ