Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Δολοφονία Καραιβάζ: Στη φυλακή «στέλνει» η εισαγγελέας τα δυο αδέρφια με την πρότασή της

Δημοσιεύθηκε

στις

αταπέλτης υπήρξε η εισαγγελέας της έδρας για τους δυο κατηγορούμενους δολοφόνους του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ: «Δεν είναι απλή ανθρωποκτονία, έγινε στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος»

«Οι κατηγορούμενοι τέλεσαν την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραιβάζ, η πρόταση είναι καταδικαστική», είπε η εισαγγελική λειτουργός ξεκινώντας την πρότασή της προς τους δικαστές, η οποία έγινε κατ’ εντολή ανθρώπων του οργανωμένου εγκλήματος.

«Δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία είναι στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος. Οι κατηγορούμενοι είναι συναυτουργοί, από κοινού την τέλεσαν. Οι κατηγορούμενοι έχουν σχέση με εγκληματικές πραξεις, είναι μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης», επεσήμανε στην αγόρευσή της, εντοπίζοντας την αιτία για την εντολή για την εξόντωσή του στη δημοσιογραφική του έρευνα για το οργανωμένο έγκλημα.

«Με τα τελευταία του άρθρα, που μας προσκόμισε στο δικαστήριο ο συνάδελφός του, ο κ. Ασαριώτης, φαίνεται ότι είχε σκοπό να κάνει αποκαλύψεις για το οργανωμένο έγκλημα και ίσως ο
λόγος να είναι αυτός. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, ήταν αστυνομικός συντάκτης και μπορεί αυτά που έγραφε να ενόχλησαν. Είχε μεγάλη ροή πληροφοριών και από ποινικούς και από αστυνομικούς, πολλοί ζήλευαν το πως αντλούσε πληροφορίες», είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός.

Αναφορικά με το γεγονός ότι οι δυο κατηγορούμενοι δε διώκονται για αδικήματα που αφορούν στο οργανωμένο έγκλημα, η εισαγγελέας εξηγεί:

«Δεν έχουμε ποινική δίωξη για το οργανωμένο έγκλημα γιατί είναι πολύ δύσκολη η εξιχνίαση τέτοιων υποθέσεων».

Κατά την εισαγγελική κρίση φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, αυτός δηλαδή που εκτέλεσε εν ψυχρώ το Γιώργο Καραιβαζ είναι ο 41χρονος και μικρότερος αδερφός, για τον οποίο ζήτησε να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ για τον 49χρονο η εισαγγελεας εμφανίζεται πεπεισμένη ότι ήταν ο οδηγός της μηχανής, γι αυτό και ζήτησε τη μετατροπή της κατηγοριας του σε άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Επίσης ζήτησε να απαλλαγεί από τα αδικήματα της οπλοφορίας, οπλοχρησίας.

Στην πρότασή της η εισαγγελέας αναφέρθηκε στα πραγματικά περιστατικά της δολοφονίας του Γιώργου Καραιβάζ.

Στις 9 Απριλίου τελειώνοντας το θύμα από την εργασία του, από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα, επέστρεψε στο σπίτι, στάθμευσε το αυτοκίνητο στο παρκάκι, κατέβηκε από το αυτοκίνητο, μια μοτοσυκλέτα στάθμευσε εκεί, κατέβηκε ο συνοδηγός πυροβόλησε το θύμα και συνέχισε να τον πυροβολεί, με συνεχείς βολές. Αμέσως έφυγε με κατεύθυνση προς Άλιμο. Αυτόπτες μάρτυρες ήταν τρεις δημοτικοί υπάλληλοι που έκαναν εργασίες στο σημείο» σημείωσε η εισαγγελική λειτουργός.

Η εισαγγελέας αντέκρουσε το βασικό υπερασπιστικό ισχυρισμό των δυο αδερφών, ότι δηλαδή βρέθηκαν με το επαγγελματικό βαν για να μοιράσουν διαφημιστικά φυλλάδια.

« Υπάρχουν ενδείξεις ότι το επαγγελματικό βαν συνδέεται με τη δολοφονία. Πραγματικά αν δεν υπήρχε το βαν, μπορεί να μην είχαμε φτάσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Τον Απρίλιο 2023, λίγο πριν ολοκληρωθεί η δικογραφία, οι υπάλληλοι της εταιρείας κλήθηκαν να καταθέσουν στην Αστυνομια. Κανένας από τους υπαλλήλους δεν κατέθεσε για εργασίες της εταιρείας στον Άλιμο, εκτός από μια στενή συνεργάτιδα του ενός κατηγορουμένου που ήταν της απόλυτου εμπιστοσύνης του και ήταν πρόθυμη να του παρέχει άλλοθι», ανέφερε η εισαγγελεας συμπληρώνοντας ότι οι σημειώσεις στα καρνέ της εταιρείας μπορεί να έγιναν επι τούτου, για να έχουν άλλοθι οι δράστες της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογραφου.

«Οι εγγραφές στα καρνέ μπορεί να έγιναν και την ίδια μέρα που συνελήφθησαν. Ήταν άδεια καρνέ που εύκολα κάποιος τα συμπλήρωνε. Με άλλο γραφικό χαρακτήρα είναι σημειωμένα…..» ανεφερε η εισαγγελική λειτουργός, ενώ εκτίμησε ότι οι δολοφόνοι είχαν και συνεργό που παραμένει ασύλληπτος.

«Οι δράστες είχαν κάποιο συνεργό που τους ειδοποίησε για την άφιξη του θύματος. Λόγω της αδρεναλίνης έκαναν δυο γύρους από την περιοχή και τη δεύτερη φορά έκαναν τη δολοφονία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, δεικτικά σημείωσε η εισαγγελεας ότι ο ανήλικος φερόμενος ως συνοδηγός του βαν με οδηγό τον 49χρονο κατηγορούμενο είπε ψέματα για να βοηθήσει τους συγγενείς του.

«Είναι θλιβερό ότι έβαλαν ένα ανήλικο παιδί να βοηθήσει τους συγγενείς του, δεν κατέθεσε αλήθεια», είπε σχετικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ