Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Δυστύχημα στο Πασαλιμάνι: Προφυλακιστέος ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο εργολάβος κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης, μετά την κατάρρευση τμήματος κτιρίου στο Πασαλιμάνι, που κόστισε τη ζωή στον 31χρονο αστυνομικό.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 47χρονος εργολάβος των οικοδομικών εργασιών στο κτίριο στο Πασαλιμάνι, τμήμα του οποίου κατέρρευσε με συνέπεια να σκοτωθεί ο 31χρονος αστυνομικός.

Μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή Πειραιά, ο εργολάβος κρίθηκε προφυλακιστέος. Κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286, το οποίο αφορά τους κανόνες οικοδόμησης και τον γενικό οικοδομικό κανονισμό.

Υπενθυμίζεται ότι στο δυστύχημα που συνέβη στο Πασαλιμάνι το πρωί της περασμένης Τρίτης (16/4), σκοτώθηκε ένας 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος απασχολούνταν στην οικοδομή, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ένας 33χρονος εργάτης από τη Γεωργία.

Εκτός από τον εργολάβο, για το δυστύχημα είχαν συλληφθεί οχτώ εργαζόμενοι, κατηγορούμενοι για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού. Οι συγκεκριμένοι αφέθηκαν ελεύθεροι την Τετάρτη (17/4), με απόφαση της εισαγγελίας Πειραιά.

Για το δυστύχημα η αστυνομία αναμένεται να συντάξει ένορκη διοικητική εξέταση, με τις καταθέσεις των εργατών, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Παράλληλα προανάκριση διενεργεί το αρμόδιο τμήμα της πυροσβεστικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ