Ειδήσεις
Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού στον «Άγιο Στυλιανό»

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε ο θάνατος ενός μικρού κοριτσιού, ηλικίας 2,5 ετών, στο δημοτικό βρεφοκομείο «’Αγιος Στυλιανός», στη Θεσσαλονίκη, όπου φιλοξενείτο. Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για τη διερεύνηση της υπόθεσης και το νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.
Η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Κυριακή Κλιάμπα παρήγγειλε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, που συνετέλεσαν στον θάνατο του άτυχου κοριτσιού. Η έρευνα, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας η Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κινείται προς κάθε κατεύθυνση.
Σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, τα διερευνώμενα αδικήματα είναι τα εξής: Έκθεση από την οποία επήλθε θάνατος, ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Στο πλαίσιο της έρευνας θα προσκομιστούν – μεταξύ άλλων – η ιατροδικαστική έκθεση, ο ιατρικός φάκελος και το ιστορικό νοσηλείας της ανήλικης, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν ενόρκως γιατροί, υπάλληλοι του ιδρύματος κ.ά.
Κατά πληροφορίες, το κοριτσάκι, με καταγωγή από τη Νιγηρία, αντιμετώπιζε τις τελευταίες ημέρες πρόβλημα με τις αμυγδαλές του και το προηγούμενο 24ωρο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Οι γιατροί φέρεται να χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή για 10 ημέρες και έπειτα θα γινόταν επανέλεγχος. Στη συνέχεια το κοριτσάκι επέστρεψε στο ίδρυμα, καθώς δεν κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή και παραμονή του στο νοσοκομείο.
Σήμερα το πρωί όμως εντοπίστηκε νεκρό από υπαλλήλους του δημοτικού βρεφοκομείου.
Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι το κοριτσάκι διέμενε με δικαστική απόφαση στον «’Αγιο Στυλιανό». Κατά της απόφασης είχε προσφύγει η μητέρα του κοριτσιού ζητώντας την επιστροφή του παιδιού στο σπίτι, χωρίς να έχει εξεταστεί μέχρι στιγμής το αίτημά της.
Τι λέει ο γγ του Δήμου Θεσσαλονίκης
Ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Λιακόπουλος, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε πως το παιδάκι «παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του βρεφοκομείου και του ΕΚΑΒ, που έφτασε άμεσα, δεν κατέστη δυνατό να το κρατήσουμε στη ζωή. Οι στιγμές είναι πάρα πολύ δύσκολες».
Ο κ.Λιακόπουλος είπε πως το κοριτσάκι αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα και πως «μόλις χθες διακομίστηκε κατόπιν εντολής του γιατρού του ιδρύματος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου το είδαν ειδικοί συνάδελφοι και τέθηκε σε αντιβιοτική και φαρμακευτική αγωγή, την οποία και ξεκίνησε. Παρ’ όλα αυτά η υγεία του επιδεινώθηκε τις πρωινές ώρες και με την παρέμβαση των βρεφοκόμων έγιναν όλες οι προσπάθειες και δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή».
Ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, συμπλήρωσε, πως η διοίκηση του ιδρύματος είναι σε επικοινωνία με την μητέρα και την οικογένεια του παιδιού.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ