Κεντρικό Θέμα
Εισβολή στην Ουκρανία: Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν τακτικής σημασίας χωριό νότια του Μπαχμούτ

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας ανακατέλαβαν το χωριό Κλιστσίιφκα, μία κοινότητα τακτικής σημασίας που βρίσκεται νότια της πόλης του Μπαχμούτ.
«Η Κλιστσίιφκα απαλλάχθηκε από τους Ρώσους», δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ολεξάντρ Σίρσκι, αρχηγός του ουκρανικού στρατού ξηράς.
«Θέλω να μνημονεύσω ιδιαιτέρως τους στρατιώτες που επιστρέφουν στην Ουκρανία τα εδάφη της, βήμα βήμα, στην ζώνη του Μπαχμούτ», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο καθημερινό του βιντεοσκοπημένο μήνυμα.
«Κλιστσίιφκα: μπράβο!» πρόσθεσε απαριθμώντας τις στρατιωτικές μονάδες που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση.
Το χωριό, με πληθυσμό λίγων εκατοντάδων κατοίκων πριν από την ρωσική εισβολή, είχε καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις τον Ιανουάριο.
Η ανακοίνωση για την ανακατάληψη της Κλιστσίιφκα έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των ουκρανικών δυνάμεων για την ανακατάληψη της πόλης Αντριίφκα, νότια του Μπαχμούτ. Ο ρωσικός στρατός αρνήθηκε το γεγονός.
Ο Ιλιά Γέβλαχ, εκπρόσωπος των ουκρανικών δυνάμεων του ανατολικού μετώπου, εξήγησε από την πλευρά του ότι η ανακατάληψη της Κλιστσίιφκα μπορεί να βοηθήσει τον στρατό να περικυκλώσει το Μπαχμούτ.
«Είναι πρώτα από όλα ο έλεγχος των δρόμων ανεφοδιασμού που επιτρέπει την τροφοδοσία του Μπαχμούτ. Είναι επίσης η έκθεση των πτερύγων του μετώπου, κυρίως στον νότο, αυτό που θα μας επιτρέψει να προωθηθούμε αποτελεσματικότερα εις βάθος στις εχθρικές γραμμές».
«Η σιδηροδρομική γραμμή είναι πολύ σημαντική για τους Ρώσους. Εχουν γίνει σφοδρές μάχες» για τον έλεγχο της ζώνης αυτής, είπε.
Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν, στον νότο και στην ανατολή, να αποκόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού του ρωσικού στρατού που συνδέουν το ρωσικό έδαφος με την Κριμαία.
Το Μπαχμούτ, πόλη 70.000 κατοίκων πριν από την ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο 2022, κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις έπειτα από μία από τις πλέον μακροχρόνιες και αιματηρές μάχες του πολέμου.
Ωστόσο, οι ουκρανικές δυνάμεις άρχισαν σχεδόν αμέσως να ανακαταλαμβάνουν εδάφη στην βόρεια και την νότια πλευρά της πόλης.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ