Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Εκρήξεις στο Κίεβο: Στα καταφύγια οι κάτοικοι μετά τη νέα ρωσική επίθεση

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέο μπαράζ εκρήξεων σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Κίεβο, σε μια εκ νέου όπως όλα δείχνουν ρωσική πυραυλική επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Η κεντρική συνοικία Σεβτσενκίβσκι του Κιέβου συγκλονίστηκε από εκρήξεις για δεύτερη φορά σε διάστημα μίας εβδομάδας, στη διάρκεια της ώρας αιχμής, δήλωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας Βιτάλι Κλίτσκο, επισημαίνοντας ότι έχουν υποστεί ζημιές πολλά κτίρια κατοικιών.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής, πρόσθεσε ο Κλίτσκο, διευκρινίζοντας ότι οι πληροφορίες για το αν υπάρχουν θύματα είναι ακόμα ασαφείς.

Σύμφωνα με τον Guardian, που επικαλείται τοπικούς αξιωματούχους, μία από τις εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμού του Κιέβου, ενώ στο μεταξύ οι κάτοικοι έχουν σπεύσει στα καταφύγια για να προστατευθούν.

Επιτίθενται με drones

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ουκρανικής προεδρίας, ο Αντρίι Γέρμακ, έκανε λόγο από την πλευρά του μέσω της ίδιας πλατφόρμας για επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα-καμικάζι. «Οι Ρώσοι νομίζουν πως αυτό θα τους βοηθήσει», κάγχασε ο κ. Γέρμακ.

Η Ουκρανία έχει αναφέρει αύξηση των ρωσικών επιθέσεων με ιρανικής κατασκευής drones Shahed-136 τις τελευταίες εβδομάδες. Το Ιράν αρνείται ότι παρέχει αυτά τα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία, ενώ το Κρεμλίνο δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

 

Φωτογραφία: kathimerini.gr

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ