Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Πολάκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον Παύλο Πολάκη να τίθεται εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, μετά το επεισόδιο στο οποίο πρωταγωνίστησε κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία.

Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Αφορμή για τη διαγραφή του βουλευτή απ’ την Κ.Ο. υπήρξε η επίθεση, σε προσωπικό πεδίο, που εξαπέλυσε σε βάρος συνεργάτη του υπουργού Υγείας. Πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αριθμεί 35 βουλευτές.

Το επεισόδιο στη Βουλή

Ειδικότερα, ο Π. Πολάκης, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, απευθύνθηκε με ιδιαίτερα οξύ τρόπο στη συνεργάτη του υπουργού Υγείας η οποία παρίστατο στην αίθουσα, σε βαθμό που η συνάδελφός του από τον ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού, ξέσπασε σε κλάματα.

«Μην στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω», είπε ο Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος στη συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας.

«Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας», είπε η Αθηνά Λινού, με δάκρυα στα μάτια της. «Νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο», είπε η Αθηνά Λινού.

Προηγουμένως, ο ειδικός αγορητής της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρος Μπιμπίλας είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτο να προσβάλλεται μια κυρία κατ΄ αυτόν τον τρόπο. «Δεν θέλουμε να περάσει αυτή η γραμμή στη Βουλή. Έχει γίνει επανειλημμένως και γι΄ αυτό απογοητεύομαι, να έχουν προσβληθεί η κα Κωνσταντοπούλου, η κα Ακρίτα. Εμείς ως Πλεύση Ελευθερίας διαφωνούμε, δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής να προσβάλλει κάποιον, ιδιαίτερα όταν είναι γυναίκα. Δεν είναι δημοκρατικό, δεν είναι ευπρεπές».

«Είναι μη αποδεκτή αυτή η συμπεριφορά επίθεσης για τα χαρακτηριστικά του προσώπου των άλλων», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργος Στύλιος.

«Αυτή η συμπεριφορά δεν συνάδει με τον χώρο που βρισκόμαστε. Πολιτικά μπορεί να έχουμε διαφορές, αλλά πάνω από όλα είναι ο σεβασμός στον άλλον», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Παπαθανάσης.

Η αντίδραση Κασσελάκη

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συζήτησε με τους συνεργάτες του, είδε το βίντεο με την εξοργιστική τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη αλλά και την αντίδραση της Αθηνάς Λινού. Κάλεσε εν συνεχεία στο γραφείο του τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτη Φάμελλο, τη γραμματέα της Κ.Ο. Θεοδώρα Τζάκρη και το διευθυντή της Κ.Ο. Θάνο Μωραΐτη, και εισηγήθηκε τη διαγραφή του Π. Πολάκη.

Λίγα λεπτά μετά, ο Σ. Φάμελλος ανακοίνωνε στην Ολομέλεια του Σώματος τη διαγραφή του βουλευτή Χανίων από την Κ.Ο. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Του κόβουν τον μισό μισθό

Την ποινή της περικοπής μισού μισθού επέβαλε στον Παύλο Πολάκη ο πρόεδρος της Βουλής, ενώ του απηύθυνε και μομφή:  «Ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συνάδελφους. Είναι ένας «χυδαίος ζήτουλας προσοχής. Τα όρια σήμερα ξεπεράστηκαν», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Τασούλας, κάνοντας λόγο για «απεχθές και αηδιαστικό περιστατικό».

«Αισθάνομαι τέτοια ντροπή για τον Κοινοβουλευτισμό, όπως αυτός εκπροσωπείται από τον Πολάκη. Ταπεινωτική, υβριστική συμπεριφορά. Παύει να γίνεται ανεκτή. Ανυπόφορο. Δε θα επιτρέψω σε κανέναν να βυθίζει διαρκώς την εικόνα μας προς τον βούρκο του. Θα εξαντλήσω τη βαρύτητα του Κανονισμού της Βουλής. Απρεπής συμπεριφορά», τόνισε ο κ. Τασούλας και προειδοποίησε: «Εάν συνεχίσει, θα βοηθήσει πολύ με τη χυδαιότητα τα οικονομικά της χώρας. Θα έχουμε και αυστηρότερα μέτρα».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ