Ειδήσεις
Ενισχύεται το επίδομα των €2.000 για κάθε γέννηση – Τι θα περιλαμβάνουν τα μέτρα στήριξης των νέων οικογενειών

Την ανάγκη να στηριχθούν τα νέα ζευγάρια που πιέζονται οι προϋπολογισμοί του σπιτιού τους υπογράμμισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης για τη στήριξη των νεών οικογενειών.
Ειδικότερα, ανέφερε πως παραμένουν τα 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση και ενισχύονται ενώ για τα δίδυμα τέκνα το ποσό είναι διπλό. Πρόσθεσε παράλληλα ότι το επίδομα γέννησης έρχεται να προστεθεί στο επίδομα τέκνου που δίνει ο ΟΠΕΚΑ.
Στις συσκέψεις της κυβέρνησης που έγιναν το τελευταίο διάστημα, έγινε συζήτηση και για ένα νέο επίδομα που δεν θα ήταν εφάπαξ. Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είναι βελτιωμένες και προβλέψεις για τους τριτέκνους, ώστε να «κουμπώσουν» με αυτές για τους πολύτεκνους. Μένει να φανεί, αν το πακέτο θα περιλαμβάνει και άλλα οικονομικά μέτρα που θα αφορούν το κόστος διαβίωσης για τους νέους γονείς, ενώ από φέτος ισχύουν κι άλλα ευνοϊκά μέτρα για γονείς, όπως το αυξημένο αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, η αύξηση των επιδομάτων στο Δημόσιο, αλλά και η προσαύξηση στο επίδομα θέρμανσης.
Το θέμα του κόστους ζωής, συνδυαστικά με τις αρνητικές δημογραφικές προβλέψεις, άλλωστε, αποτελούν ζητήματα πρώτης προτεραιότητας για το κυβερνητικό επιτελείο που «ακούει» εδώ και μέρες κριτική ότι έχει επικεντρωθεί στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ αυτό που πραγματικά «καίει» τους πολίτες είναι η καθημερινότητά τους.
Κ. Μητσοτάκης: “Θέλουμε να στηρίξουμε τις νέες οικογένειες”
Εξάλλου, το στίγμα είχε δώσει ήδη από το Νταβός ο πρωθυπουργός το πρωί της Παρασκευής λέγοντας: «Θέλουμε να στηρίξουμε ιδιαίτερα τις νέες οικογένειες, τις οικογένειες με παιδιά. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού. Αυτός λοιπόν είναι ένας τομέας που αποτελεί προτεραιότητα για εμάς.
Πώς στηρίζουμε τις οικογένειες; Πώς στηρίζουμε τους ανθρώπους που αναγκάζονται να νοικιάζουν τώρα που τα ενοίκια αυξάνονται; Αυτή είναι μια βασική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μου και θα περιμένετε να ανακοινωθούν διάφορα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα», είπε πει ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο Bloomberg.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ