Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Επί ποδός ο στρατός για απεγκλωβισμούς στην Αττική Οδό – “Συγγνώμη” από την εταιρία

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο απεγκλωβισμός οδηγών από την Αττική Οδό λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», σύμφωνα με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού εκτελείται  από έξι σημεία. Συγκεκριμένα, μονάδες του Στρατού σπεύδουν στις εξόδους της Αττικής Οδού 11, 12, 13, 15, 17, 18. Όπως τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: «Έχει αρχίσει μερικός απεγκλωβισμός οχημάτων από την Αττική Οδό στο Δαχτυλίδι, στην Κηφισίας και στην Πεντέλης. Ταυτόχρονα πραγματοποιείται μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού στην Αττική».

Σημειώνεται πως ο Στρατός θα βρεθεί στην Αττική Οδό προκειμένου κατ αρχάς να βοηθήσει όσους είναι εγκλωβισμένοι και να παρέχε σε αυτούς, ό,τι χρειάζονται, όπως τρόφιμα ή νερό και όπου είναι εφικτό να τους μετακινήσει στην ασφάλεια.

Νωρίτερα, εμφανώς οργισμένος, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία, περί τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, δήλωσε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από την Αττική Οδό.

 

Η απάντηση της εταιρίας

«Στην Αττική Οδό των 70 χιλιομέτρων επιχειρούν 35 εκχιονιστικά μηχανήματα ή ένα κάθε δύο χιλιόμετρα και υπάρχει επάρκεια αλατιού. Εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ σημειώνουμε ότι τα διόδια παραμένουν ανοιχτά με απόφαση της Εταιρείας», τόνισε σε ανακοίνωσή της η Αττική Οδός, τη στιγμή που κατά μήκος του δρόμου επιχειρούν οχήματα του Στρατού για τον απεγκλωβισμό των οδηγών.

 

[Με πληροφορίες από protothema.gr, iefimerida.gr και in.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ