Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

“Επανεκκίνηση” ζητούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Εσωτερικός αναβρασμός στο κόμμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ραντεβού στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ το συντομότερο δυνατό προεξοφλούν στελέχη του κόμματος, καθώς δεν συμβιβάζονται με την τρίτη θέση και ζητούν εκλογή ηγεσίας από τη βάση για μια δυναμική επανεκκίνηση με φόντο την καθοριστική μάχη των εθνικών εκλογών.

Τα στελέχη το ένα ένα μετά το άλλο διεκδικούν αλλαγή σελίδας στη Χαριλάου Τρικούπη, τονίζοντας ότι η σημερινή ηγεσία δεν μπορεί να ροκανίζει το χρόνο εις βάρος της προοπτικής της παράταξης.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Απ. Πάνας αλλά και ο ευρωβουλευτής Ν. Παπανδρέου θέτουν ανοικτά θέμα προσφυγής στη βάση και εκλογή νέας ηγεσίας.

Στον αντίποδα, η πλευρά Ανδρουλάκη υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο αρχίζει να ανακάμπτει, αλλά «κέρδισε» και το πολιτικό Κέντρο, όπου ήρθε πρώτο, και κατηγορεί τους αμφισβητίες ότι έχουν άλλα κίνητρα.

«Ο κόσμος της παράταξης είναι κουρασμένος μετά από 5 εκλογικές αναμετρήσεις. Να πάμε σε εκλογή επειδή το θέλουν κάποιοι και να εξευτελιστεί το ΠΑΣΟΚ με μικρή συμμετοχή; Να χαρίσουμε τον κόσμο του Κέντρου στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη; Τι θέλουν επιτέλους;» αναφέρουν συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει τη συντήρηση του κλίματος «εσωστρέφειας», κάτι που ενδέχεται να μεταφραστεί και σε πιο δυναμικές κινήσεις, εφόσον συνεχιστούν οι δημόσιες παρεμβάσεις, έξω από τα όργανα του κόμματος.

Οι επικρατέστεροι διεκδικητές

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη συλλέγονται υπογραφές προκειμένου να κατατεθεί αίτημα προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες έως το τέλος του 2024. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ως επικρατέστερους για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ τον Παύλο Γερουλάνο, τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, τον Παύλο Χρηστίδη και τη Νάντια Γιαννακοπούλου, που ήταν η πρώτη η οποία έθεσε ζήτημα ηγεσίας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ