Κεντρικό Θέμα
Επιμένει ο Μπάιντεν: Νίκησα τον Τραμπ μια φορά, θα τον νικήσω ξανά

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, υπό εντεινόμενη πίεση για να αποσυρθεί από την κούρσα για την επανεκλογή του, αντεπιτέθηκε, επαναλαμβάνοντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνόδου του NATO πως θεωρεί ότι ο ίδιος έχει τα περισσότερα «προσόντα», πως είναι ο καταλληλότερος για να αντιμετωπίσει τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.
«Νομίζω πως είμαι ο άνθρωπος με τα περισσότερα προσόντα για να είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές. Τον νίκησα μια φορά ήδη, θα τον νικήσω ξανά», διαβεβαίωσε ο κ. Μπάιντεν. Το ζητούμενο, πρόσθεσε, δεν είναι η υστεροφημία του, η πολιτική κληρονομιά του: «Το κάνω για να τελειώσω τη δουλειά που άρχισα».
«Σύμμαχοι των ΗΠΑ φοβούνται “καταστροφή” σε περίπτωση νέας θητείας Τραμπ»
Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνόδου του NATO ότι σύμμαχοι των ΗΠΑ φοβούνται «καταστροφή» σε περίπτωση νέας θητείας του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία.
Οι «ευρωπαίοι σύμμαχοι» δεν είπαν «‘Τζο, μην θέσεις υποψηφιότητα’», τόνισε σε δημοσιογράφους ο αμερικανός πρόεδρος. «Αυτό που μου είπαν ήταν ‘πρέπει να νικήσεις, δεν μπορείς να αφήσεις να επιστρέψει αυτός ο τύπος. Θα ήταν καταστροφή’», πρόσθεσε.
Αναγνωρίζει πως είναι «σημαντικό να καθησυχαστούν οι φόβοι» για την υποψηφιότητά του
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αντιμέτωπος με έντονες αμφισβητήσεις -ιδίως στη δική του παράταξη, τους Δημοκρατικούς- για την κατάσταση της υγείας του, ιδίως της πνευματικής υγείας του, είπε πως είναι «σημαντικό να καθησυχαστούν οι φόβοι» γύρω από την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.
«Είμαι αποφασισμένος να είμαι υποψήφιος, αλλά νομίζω πως είναι σημαντικό να καθησυχαστούν οι φόβοι», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν, 81 ετών.
Συναφώς, υπογράμμισε πως όλες οι νευρολογικές εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί δείχνουν πως είναι «καλά».
«Υποβλήθηκα σε τρεις νευρολογικές εξετάσεις, εντατικές και σημαντικές», η πιο πρόσφατη από τις οποίες έγινε «τον Φεβρουάριο», θύμισε, κι οι γιατροί «λένε πως είμαι σε καλή φόρμα. Είμαι καλά».
«Εξετάζομαι καθημερινά όσον αφορά τις νευρολογικές μου δυνατότητες», πρόσθεσε, αναφερόμενος «στις αποφάσεις που παίρνω κάθε μέρα».
Διαβεβαιώνει πως σε τρία χρόνια θα είναι ακόμη σε θέση να «αντιμετωπίσει» τους ομολόγους του της Κίνας Σι και της Ρωσίας Πούτιν
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αντιμέτωπος με έντονες αμφισβητήσεις για την πνευματική του οξύτητα, διαβεβαίωσε πως θα παραμείνει ικανός, αν επανεκλεγεί, να «αντιμετωπίσει» τους προέδρους της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τα επόμενα χρόνια. «Είμαι έτοιμος να τους αντιμετωπίσω τώρα καθώς και σε τρία χρόνια», είπε ο Δημοκρατικός, 81 ετών.
[banner id=”260948″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ