Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

ΗΠΑ: Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στον τόπο της παρολίγον δολοφονίας του

Δημοσιεύθηκε

στις

ΟΤραμπ ξεκίνησε την ομιλία του από εκεί που σταμάτησε πριν ο ένοπλος ανοίξει πυρ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στις ίδιες εγκαταστάσεις στην Πενσυλβάνια, όπου τον περασμένο Ιούλιο, ένας ένοπλος προσπάθησε να τον δολοφονήσει, πετυχαίνοντάς τον στο το αυτί, προτού σηκώσει τη γροθιά, φωνάξει «πολεμήστε» και απομακρυνθεί με αίμα στο πρόσωπο.

Ο Τραμπ ξεκίνησε την ομιλία του από εκεί που σταμάτησε πριν ο ένοπλος ανοίξει πυρ καθώς αρχικά είπε: «Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Πενσυλβάνια. Αγαπάμε την Πενσυλβάνια. Και όπως έλεγα…», είπε. «Απόψε επιστρέφω στο Μπάτλερ, μετά από μια τραγωδία και μια θλίψη, για να παραδώσω ένα απλό μήνυμα στον λαό της Πενσυλβάνια και στον λαό της Αμερικής», δήλωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία.

«Το κίνημά μας για να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά, στέκεται πιο δυνατό, πιο περήφανο, πιο ενωμένο, πιο αποφασισμένο και πιο κοντά στη νίκη από ποτέ», προσέθεσε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι ο δολοφόνος προσπάθησε να τον φιμώσει, αποκαλώντας τον «μοχθηρό τέρας» και λέγοντας ότι δεν τα κατάφερε «από το χέρι της πρόνοιας και τη χάρη του Θεού».

Ο Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε ένα κάλεσμα νίκης στους οπαδούς του. «Πριν από δώδεκα εβδομάδες, όλοι μας πήραμε μια σφαίρα για την Αμερική», είπε. «Το μόνο που ζητάμε από όλους μας είναι να πάνε όλοι να ψηφίσουν. Πρέπει να κερδίσουμε. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να συμβεί αυτό στη χώρα μας», προσέθεσε. «Πολεμήσαμε μαζί. Υπομείναμε μαζί. Προχωρήσαμε μαζί. Και ακριβώς εδώ στην Πενσυλβάνια, ματώσαμε μαζί. Έχουμε ματώσει», δήλωσε ακόμα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ έκανε παύση για ένα λεπτό σιγής, τιμώντας τον Κόρεϊ Κομπερατόρε, τον 50χρονο πυροσβέστη που σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει την οικογένειά του. Στη συνέχεια, ο Κρίστοφερ Μάκιο, τραγουδιστής της όπερας, ερμήνευσε το «Ave Maria».

Σε κάποιο σημείο της εκδήλωσης, ο Τραμπ προσκάλεσε στη σκηνή τον Έλον Μασκ, ιδιοκτήτη της SpaceX και της Tesla, ο οποίος έκανε το δικό του κάλεσμα: «Ο Τραμπ πρέπει να κερδίσει για να διαφυλάξει το Σύνταγμα και τη δημοκρατία στην Αμερική». Ο Μασκ φορούσε ένα σκούρο καπέλο MAGA και προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να ψηφίσουν.

Μετά από περίπου μιάμιση ώρα, ο Τραμπ έκλεισε την εκδήλωση με το γνωστό σύνθημα «Make America Great Again», χορεύοντας το τραγούδι «YMCA» των Village People από το 1978.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ