Κεντρικό Θέμα
Η δωρεάν είσοδος στο Μετρό τελειώνει – Τι θα αλλάξει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς το 2025

Η ΣΤΑΣΥ ενισχύει την ομάδα ελεγκτών κομίστρου, εντείνοντας τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής.
Η εισιτηριοδιαφυγή αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, με τις διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων να αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος και να προχωρούν σε ενισχυμένες δράσεις για την καταπολέμησή του.
Η ΣΤΑΣΥ, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό και Τραμ), ξεκίνησε το 2023 μια αναδιοργάνωση της ομάδας ελεγκτών κομίστρου, και μέσα στο 2025 αναμένεται να εντείνει τις προσπάθειες με νέες προσλήψεις για την ενίσχυση του ελέγχου.
Ήδη από τα μέσα Μαρτίου, η εταιρεία προχώρησε σε αγγελία πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου, ώστε να καλύψει πρόσκαιρες και παροδικές ανάγκες. Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά συνολικά 35 ελεγκτές κομίστρου, με το νέο προσωπικό να υπογράψει 8μηνη σύμβασης εργασίας, ενώ με το πέρας του ως άνω χρόνου απασχόλησης, οι συμβάσεις αυτές λύονται αυτοδίκαια.
Οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα υποβολής συμμετοχής μέχρι τις 2 Απριλίου 2024, και πλέον σειρά έχει πάρει το στάδιο των συνεντεύξεων, μέσω των οποίων θα δημιουργηθεί η λίστα με τους υποψηφίους που ταιριάζουν καλύτερα στην ανάγκη η οποία θα διαβιβαστεί στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ.
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του carandmotor.gr, σε μεταγενέστερο χρόνο, εντός του τρέχοντος έτους, η εταιρεία θα προχωρήσει στη μόνιμη πρόσληψη (σύμβαση αορίστου χρόνου) 29 ελεγκτών κομίστρου, που θα συνδράμουν περαιτέρω στη μάχη για την αντιμετώπισης της εισιτηριοδιαφυγής.
Παράλληλα, μέσα στο 2025 η ΣΤΑΣΥ θα απορροφήσει άλλους 80 ελεγκτές μέσω προγράμματος της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), με τη διάρκεια απασχόλησης να ανέρχεται σε 1+1 έτος.
Ουσιαστικά, εντός του έτους το Σώμα Ελεγκτών Κομίστρου της ΣΤΑΣΥ αναμένεται να ενισχυθεί με επιπλέον 144 άτομα, εκ των οποίων οι 29 εργαζόμενοι θα υπογράψουν συμβάσεις αορίστου χρόνου.
234 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού +120
Οι ελεγκτές, βέβαια, δεν είναι το μοναδικό σώμα εργαζομένων που θα ενισχύσει η ΣΤΑΣΥ μέσα στο 2025, μιας και θα πραγματοποιηθούν συνολικά 234 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού:
29 Ελεγκτές Κομίστρου
80 Οδηγοί (δείτε περισσότερα εδώ)
30 Σταθμάρχες
71 Τεχνίτες
14 Εκδότες Εισιτηρίου
10 Μηχανικοί
Πλην των μόνιμων προσλήψεων, οι Σταθερές Συγκοινωνίες το 2025 θα πραγματοποιήσουν συνολικά 120 προσλήψεις μέσω ΔΥΠΑ και συγκεκριμένα: 80 Ελεγκτές Κομίστρου, 10 Εκδότες Εισιτηρίου, 30 Τεχνίτες.
Η μάχη της ΣΤΑΣΥ κατά της εισιτηριοδιαφυγής ήδη έχει αποφέρει καρπούς, όπως δείχνουν τα στοιχεία για το έτος 2024. Η επιβατική κίνηση σημείωσε άνοδο 7,6% σε σχέση με το 2023, οι έλεγχοι κομίστρου αυξήθηκαν κατά 43%, οι βεβαιωμένες παραβάσεις κατά 50%, ενώ οι εισπράξεις από τις πωλήσεις κομίστρου παρουσιάστηκαν αυξημένες κατά 11%.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024