Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Η ΕΛΑΣ «πλησιάζει» στον καθοδηγητή για τα επεισόδια στου Ρέντη, τι εξετάζουν οι Αρχές

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη η έρευνα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στου Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ο στόχος της ΕΛΑΣ είναι να αναδείξει το κύκλωμα με τους οργανωμένους οπαδούς, φτάνοντας μέχρι και στη στοιχειοθέτηση σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αναβάθμιση της ποινικής παρακολούθησης της υπόθεσης, θα καταφέρει ένα συντριπτικό χτύπημα στις εγκληματικές συμμορίες με δραστηριότητα στο ποινικό έγκλημα.

Οι αρχές έχουν καταστρώσει ένα πλάνο με τρία βήματα, μέσω του οποίου πιστεύεται ότι θα στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα βήματα που θα ακολουθήσουν:

– Μαρτυρίες από τους «πιτσιρικάδες», δηλαδή τους μικρότερους σε ηλικία που συμμετέχουν στα επεισόδια.

– Σάρωση στα στίγματα των κινητών, για να εντοπίσουν από πού ξεκίνησαν οι χούλιγκαν και πού κατέληξαν.

– Αποτελέσματα DNA και αποτυπωμάτων από ρόπαλα, σουγιάδες, ρούχα και άλλα πειστήρια.

Πλέον, και με βάση τα στοιχεία, στενεύει όλο και περισσότερο ο κλοιός γύρω από τον «καθοδηγητή» των επεισοδίων, ο οποίος φέρεται να είναι ηγετικό στέλεχος οπαδικού συνδέσμου.

Οι Αρχές έχουν συγκεντρώσει σημαντικά στοιχεία και πλέον αναζητούν μάρτυρες που θα καταθέσουν εναντίον του, ώστε να τον «δέσουν» από όλες τις κατευθύνσεις.

Εξάλλου, τα αποτελέσματα των εξετάσεων και των αναλύσεων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια ταυτοποίησαν το DNA του 16χρονου αδελφού του κατηγορούμενου, σε κομμάτι εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας, ενώ πυρίτιδα εντοπίστηκε και στα χέρια 26χρονου που είναι μάνατζερ τράπερ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από αστυνομικές πηγές, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται σημαντικός αριθμός συλλήψεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ