Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Η κυβέρνηση κόβει κάθε κουβέντα για νέα μέτρα στους αγρότες

Δημοσιεύθηκε

στις

«Έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια και δεν θέλουμε να δημιουργούμε προσδοκίες στις οποίες δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε», δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης διαμηνύοντας εκ νέου, μία ημέρα πριν το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στην πρωτεύουσα, ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για περαιτέρω ενίσχυση των αγροτών.

Ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε πάντως ότι ως προς τις άλλες πτυχές του αγροτικού, όπως η επαναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ και οι παράνομες ελληνοποιήσεις, είναι ζητήματα για τα οποία εργάζεται η κυβέρνηση και είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους αγρότες και με συνεχείς συναντήσεις που γίνονται σε επίπεδο υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξη και συναρμόδιων υπουργών.

«Ως προς το αγροτικό πετρέλαιο δεν υπάρχει κανένα άλλο περιθώριο για την φετινή χρονιά , δίνεται για τρίτη συνεχή χρονιά η επιστροφή, όμως για το 2025 ξεκινά η συζήτηση το συντομότερο δυνατό για ένα δικαιότερο και με μόνιμα χαρακτηριστικά τρόπο επιστροφής του ΕΦΚ του πετρελαίου», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει αύριο Τρίτη για την Ινδία όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο πλαίσιο της οποίας θα έχει συνάντηση την Τετάρτη το πρωί με τον Ινδό ομόλογό του, Ναρέντρα Μόντι.

Ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εάν οι αγρότες θα έχουν συνάντηση την Τρίτη με άλλα κυβερνητικά στελέχη, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι εφόσον αιτηθούν οι εκπρόσωποι των αγροτών συνάντησης με κάποιον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, εμείς εδώ είμαστε να ακούσουμε και πάλι τα αιτήματα τους.

«Αλλά το ξαναλέω: Αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε την συγκεκριμένη περίοδο και για το ρεύμα και για το πετρέλαιο, το κάναμε», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μαρινάκης γνωστοποίησε επίσης ότι θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ώρες από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναφορικά με την αυριανή κινητοποίηση των αγροτών στην Αθήνα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να σχολιάσει το «μανιφέστο» που παρουσίασε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς κατά την συζήτηση στην Βουλή για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, επικαλούμενος για μία ακόμη φορά την θέση ότι ο πρώην πρωθυπουργός “εκφράζει τις απόψεις του, όπως έχει το δικαίωμα να κάνει, είτε στην Βουλή, είτε αλλού”.

«Δεν θα μπω ποτέ και κανείς από εμάς, σε μία διαδικασία απάντησης σε έναν πρώην πρωθυπουργό και πρώην Πρόεδρο του κόμματος», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς ωστόσο για τις «ανεπίτρεπτες πιέσεις» σε βουλευτές της ΝΔ για να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Σαμαράς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι “δεν ασκήθηκε καμία πίεση στους βουλευτές, ο καθένας και η καθεμία στο Κοινοβούλιο ψήφισαν με βάση το τι υπαγόρευε η συνείδηση τους.

Ο κ. Μαρινάκης επιχείρησε να υποβαθμίσει γενικότερα την πολιτική σημασία του μεγάλου αριθμού “διαρροών” που είχε η κυβερνητική πλειοψηφία κατά την ψηφοφορία στην Βουλή, επικαλούμενος εκ νέου το γεγονός ότι δεν είχε τεθεί από τον πρωθυπουργό ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Υποστήριξε μάλιστα ότι “απ’ όλη αυτή την διαδικασία η ΝΔ εξέρχεται ενωμένη” , ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι “δεν υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων, αναλόγως με το τι ψήφισαν σε ένα συγκεκριμένο νομοσχέδιο για το οποίο δεν υπήρχε κομματική πειθαρχία”.

“Η ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη βρίσκεται στην εξουσία από το 2019, έχουν έρθει πολύ δύσκολα νομοσχέδια, δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει πιο συμπαγής κοινοβουλευτική ομάδα όχι μόνο σε επίπεδο ψηφοφορίας αλλά και υποστήριξης μίας πολιτικής.

Δεν υπάρχει καμία ρωγμή στην Κοινοβουλευτική μας Ομαδα, θα το διαπιστώσετε και στα επόμενα νομοσχέδια”, πρόσθεσε.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ