Ειδήσεις
«Κίνημα της Πετσέτας»: Τι είναι, πώς ξεκίνησε και γιατί προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση

Πολίτες με «όπλο» την πετσέτα τους δίνουν τη μάχη κόντρα στην παράνομη κατάληψη παραλιών, διεκδικώντας την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές. Πρόκειται για το «Κίνημα της Πετσέτας», που ξεκίνησε από την Πάρο, προκάλεσε μέχρι και εισαγγελική παρέμβαση και το οποίο αναμένεται να εξαπλωθεί και σε άλλα ελληνικά νησιά.
Πίσω από το «Κίνημα της Πετσέτας» (το οποίο θυμίζει τρόπον τινά και υπό την έννοια της αυτοδικίας το περιβόητο κίνημα «Δεν πληρώνω») βρίσκεται η «Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες – Save Paros Beaches». Σύμφωνα με το σχετικό εισαγωγικό σημείωμα στο Facebook η εν λόγω ομάδα αυτοπροσδιορίζεται ως εξής: «Η Κίνηση Πολιτών Πάρου για τις Παραλίες είναι μία ‘από τα κάτω’ συλλογικότητα πολιτών του νησιού. Μας ενώνει η έγνοια για τη συρρίκνωση του δημόσιου χώρου και ο εκτοπισμός μας από τις παραλίες του τόπου μας. Ανησυχούμε για την παγίωση της ανομίας και ασυδοσίας στις παραλίες της Πάρου από επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τμήματα παραλιών και καταλαμβάνουν αυθαίρετα με ξαπλώστρες και ομπρέλες τον κοινόχρηστο χώρο, πολύ πέραν των ορίων που προβλέπουν οι συμβάσεις παραχώρησης που έχουν υπογράψει. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των πολιτών και επισκεπτών του νησιού μας για ελεύθερη πρόσβασης στις παραλίες που αγαπάμε. Το ελληνικό καλοκαίρι είναι κομμάτι της ψυχής μας, είναι κομμάτι της ταυτότητάς μας: ας μην επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει!».
Τα μέλη της Κίνησης διαμαρτύρονται σε παραλίες της Πάρου, Σάντα Μαρία και Μαρτσέλο έως τώρα, με πανό και πετσέτες στα χέρια, «φωνάζοντας» για «ελεύθερες παραλίες για όλους μας».
Παρέμβαση εισαγγελέα
Στο μεταξύ, η «φωνή» της Κίνησης είναι τόσο δυνατή, που η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου τη διενέργεια έρευνας για την εφαρμογή της νομοθεσίας μετά τις καταγγελίες για καταπάτηση του αιγιαλού στην Πάρο.
Ειδικότερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Αδειλίνη ζήτησε με, με αφορμή καταγγελίες περί κατάληψης τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο, οι εισαγγελείς να ελέγχουν, σύμφωνα και με παλαιότερη εγκύκλιο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αν παρεμποδίζεται η ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση όλων σε κοινόχρηστους χώρους.
[banner id=”143729″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ