Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Καίει ανεξέλεγκτα το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια – “Μάχη” των πυροσβεστών με τις φλόγες

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες φαίνεται ότι θα δώσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην κεντρική Εύβοια, λόγω της μεγάλης φωτιάς που καίει από νωρίς το μεσημέρι ανάμεσα σε οικισμούς του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Η φωτιά παρότι δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, προκαλεί ανησυχία καθώς καίει σε δύσβατο σημείο της κορυφογραμμής, στο οποίο είναι αδύνατο να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση όπου επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες ενισχύθηκαν. Συγκεκριμένα, στην περιοχή έχουν μεταβεί 183 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομαντος και 52 οχήματα.

Για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν 19 εναέρια μέσα (11αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα) εκ των οποίων 2 ελικόπτερα για συντονισμό. Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν με τη δύση του ηλίου.

Στην Εύβοια μεταβαίνει μάλιστα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη από τις μεσημεριανές ώρες σήμερα. Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί συντονιστική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό, με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργείων, των ΟΤΑ και εκπροσώπων όλων των σωμάτων ασφαλείας.

Η φωτιά ξεκίνησε σε δασική έκταση, αρχικά στην περιοχή του Πισσώνα. Λόγω των δυνατών ανέμων απέκτησε γρήγορα δυναμική. Εξαπλώθηκε πολύ σύντομα η φωτιά και όλο το ενιαίο πύρινο μέτωπο κινείται απειλητικά προς το Αφράτι, με την πυροσβστική να δίνει μάχη για να σταματήσει η πορεία της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ