Ειδήσεις
Καιρός: Λίβας με 45αρια σήμερα – Η πιο επικίνδυνη μέρα του καύσωνα

Η πιο επικίνδυνη μέρα του καύσωνα είναι η σημερινή Τετάρτη 26 Ιουλίου, καθώς αναμένονται 45αρια και μπουρίνια στα βόρεια και τα δυτικά.
Με την ΕΜΥ να δίνει στην πρόγνωσή της για σήμερα μέγιστες θερμοκρασίες που θα φτάσουν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο τους 43 με 45 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στο εσωτερικό της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου τους 46 βαθμούς Κελσίου, ο μετεωρολόγος Θεμιστοκλής Ιωάννου προβλέπει ότι ο υδράργυρος μπορεί να φτάσει ως και τους 48 βαθμούς Κελσίου! Περιγράφει μάλιστα ένα φαινόμενο, το οποίο ονομάζεται “κατακόρυφη θερμοβαθμίδα”, το οποίο αυξάνει… κατακόρυφα τη θερμοβαθμίδα.
Βάσει της πρόγνωσης καιρού από την για σήμερα, η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να αναμένονται στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο, όπου ο υδράργυρος θα φτάσει τους 43 με 45 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στο εσωτερικό της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου τους 46 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τις Σποράδες και τα Δωδεκάνησα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.
Και ενώ η μισή χώρα θα “βράζει”, πρόσκαιρες καταιγίδες, με πολύ ενισχυμένους βόρειους-βορειοδυτικούς ανέμους αναμένονται μετά το μεσημέρι στη βορειοδυτική χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Τα έντονα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν πριν από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία και τη νύχτα στις Σποράδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 5 με ενίσχυση από το απόγευμα και στα ανατολικά δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, με ενίσχυση από το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια.
Ο καιρός ανά περιοχή
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα παραθαλάσσια από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Από τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 39 με 40 βαθμούς και κατά τόπους στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως 42 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους.
Ανεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Γρήγορα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 38 με 40 βαθμούς και κατά τόπους στη δυτική Πελοπόννησο έως 42 με 43 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Από τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία και βαθμιαία στις Σποράδες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 44 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 45 με 46 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ στρεφόμενοι τη νύχτα σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.
ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 2 έως 4, βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4, βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 43 με 44 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 2 έως 4, στρεφόμενοι από τις απογευματινές ώρες σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 και πρόσκαιρα στα θαλάσσια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.
[banner id=”143729″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ