Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κακοκαιρία Elias: Σήμερα η πιο δύσκολη μέρα με καταιγίδες, αστραπές και χαλάζι

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα “δόντια” της δείχνει σήμερα η κακοκαιρία Elias με αυξημένα τα προβλήματα σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική έφτασε τα ξημερώματα η κακοκαιρία Elias, με ισχυρή βροχόπτωση και έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στο Μαρκόπουλο και στο Μαρούσι, όπου χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για απάντληση υδάτων. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε όλη την Αττική, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Η Φωκίδα, η Εύβοια και η Φθιώτιδα δοκιμάζονται το πρωί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα πού βρίσκονται σε εξέλιξη. Σύμφωνα, δε, με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, «ιδιαίτερη βαρύτητα» θα φέρρει η κακοκαιρία Elias τις επόμενες ώρες «στην ευρεία περιοχή Σπερχειάδας -Μερικώς νότια Θεσσαλία & Πήλιο»

Το νέο κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε στη Στερεά Ελλάδα λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. Στη Βόρεια Εύβοια υπήρξαν ραγδαίες βροχοπτώσεις με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, με συνέπεια να πλημμυρίσουν σπίτια και οι κλήσεις στην Πυροσβεστική υπηρεσία να είναι συνεχείς. Τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή. Έχουν σημειωθεί κατολισθητικά φαινόμενα μικρής όμως κλίμακας, ενώ καλείται η πυροσβεστική για να απομακρύνει δέντρα που έχουν ξεριζωθεί.

Στη Θεσσαλία δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα, και οι κλήσεις που έχει λάβει η Πυροσβεστική είναι για αντλήσεις υδάτων στις ήδη πλημμυρισμένες περιοχές από την προηγούμενη κακοκαιρία.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ