Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Καμίνι η χώρα μέχρι τέλος Ιουλίου – Πόσο θα διαρκέσει ο καύσωνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα παρατεταμένο κύμα καύσωνα βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς έχει ξεκινήσει η άνοδος της θερμοκρασίας η οποία θα φτάσει κατά τόπους τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, έως και την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 προβλέπεται μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Οι μέγιστες τιμές θα φθάνουν στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας τους 44 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική.

Ωστόσο, τα δύσκολα δεν τελειώνουν. Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία από την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 έως και την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023 αναμένονται και πάλι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας.

 

Εγκύκλιος από το Υπουργείο Υγείας

Με αφορμή το νέο κύμα ζέστης, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε εγκύκλιο για την πρόληψη των επιπτώσεων του καύσωνα.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι οι δημόσιες υπηρεσίες της χώρας θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα, ενώ και οι Δήμοι πρέπει να συμμετάσχουν στη συνολική προσπάθεια, μεριμνώντας εγκαίρως για την οργάνωση και διάθεση δροσερών και κλιματιζόμενων χώρων για το κοινό και γενικότερα να συνεργαστούν με τις Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων για την ενημέρωση του κοινού και για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ