Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ξεφεύγει η κατάσταση – Τα νέα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι

Δημοσιεύθηκε

στις

Όλο και πιο κοντά στη λήψη νέων περιορισμών, οι οποίοι θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο τους ανεμβολίαστους πολίτες, βρίσκεται η κυβέρνηση, ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, μεθαύριο, Τετάρτη.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού περιγράφουν μια αγωνιώδη προσπάθεια να διασφαλιστούν οι ανθρώπινοι και υλικοί πόροι που απαιτούνται για την ενίσχυση των νοσοκομείων ακόμα και με την επίταξη γιατρών και ιδιωτικών κλινικών όπου κρίνεται απαραίτητο. Ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας το σύστημα βρίσκεται στα όρια του και τα στοιχεία των εισαγωγών και των διασωληνωμένων διαρκώς αυξάνονται. Η ιός χτυπά χωρίς έλεος τους ανεμβολίαστους πολίτες και εκεί επικεντρώνονται οι παρεμβάσεις που συζητούνται στην κυβέρνηση προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση.

Τα δεδομένα θα αξιολογηθούν εκ νέου σήμερα στην καθιερωμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον Σωτήρη Τσιόδρα και στο τραπέζι βρίσκονται ξανά νέα μέτρα. Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές επιμένουν στην απόφαση να μην έχουμε ξανά lockdown και οι όποιοι περιορισμοί να αφορούν τους ανεμβολίαστους ή μέτρα περιορισμού του συγχρωτισμού σε χώρους όπως τα μέσα μεταφοράς. Στην δεύτερη κατηγορία εντάσσεται το κυλιόμενο ωράριο προσέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να περιοριστεί η κίνηση τις ώρες αιχμής. Αυτό είναι και το μέτρο που έχει συζητηθεί πιο διεξοδικά, είναι εύκολα εφαρμόσιμο και πιο κοντά στην ανακοίνωση του από την κυβέρνηση.

 

Δείτε επίσης: Τα πάντα δείχνουν επέκταση της υποχρεωτικότητας της τρίτης δόσης εμβολίου – Ποιους θα αφορά

 

Μόνο για ανεμβολίαστους τα νέα μέτρα

Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση γύρω από ένα δεύτερο πακέτο ήπιων μέτρων περιστρέφεται τις τελευταίες ώρες γύρω από περιορισμούς αποκλειστικά για ανεμβολίαστους, όπως:

·μείωση της χωρητικότητας και σε άλλους χώρους πλην των σούπερ μάρκετ, όπως η εστίαση και η ψυχαγωγία,

· επαναφορά της τηλεργασίας,

·θέσπιση κλιμακωτού ωραρίου προσέλευσης στο δημόσιο, το οποίο θα αραίωνε τα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς

·χρήση της μάσκας σε ανοιχτούς χώρους και διπλής μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς,

·σύσταση σε υπερήλικες για αποφυγή συναναστροφών,

· είσοδος με τεστ στα σούπερ μάρκετ, για όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο

Στο ενδιάμεσο, αντίστροφα κυλά ο χρόνος για την εκκίνηση της διαδικασίας επίταξης των ιδιωτών γιατρών, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας να επισημαίνει χθες πως «οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων μας είπαν ότι θα υπάρξει ανταπόκριση». «Να δούμε τους αριθμούς αύριο και θα δούμε τι πρόκειται να γίνει», ανέφερε σχετικά η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα.

 

 
[Με πληροφορίες από iefimerida.gr και protothema.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ