Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Μέρα αποφάσεων για αγρότες – Κλείσιμο εθνικών και τρακτέρ στο Σύνταγμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Έτοιμοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με μπλόκα σε εθνικές οδούς αλλά και κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, είναι οι αγρότες μετά το «άκυρο» μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου στο ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης.

Το μεσημέρι, εκπρόσωποι από όλα τα μπλόκα δίνουν ραντεβού στη Λάρισα για να συζητήσουν την εξέλιξη των κινητοποιήσεων στα πλαίσια της μεγάλης πανελλαδικής σύσκεψης των αγροτών.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στη Λάρισα.

Πριν από τη σύσκεψη των συντονιστικών επιτροπών, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα συλλαλητήριο, ενώ στα Τρίκαλα, την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη διαδήλωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, με την προσυγκέντρωση στις 11.00 στο Κολυμβητήριο. Αγρότες και κτηνοτρόφοι ήδη συζητούν αν θα κατεβούν τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.

Τα αιτήματα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων

Από τη πλευρά της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σημειώνει ότι «τα αιτήματα που διεκδικούμε σε κάθε νομό συμπυκνώνονται σε ένα και μοναδικό αίτημα: Διεκδικούμε την επιβίωσή μας ως αγρότες, να παραμείνουμε στα χωριά και τις καλλιέργειές μας».

Μεταξύ άλλων η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων τονίζει πως τα αιτήματα είναι κοινά σε όλη την Ελλάδα και προέχουν τα νερά της Κάρλας, το οποίο «είναι ένα ιδιαίτερο θέμα με συγκεκριμένες απαιτήσεις». Οι αγρότες θέλουν να πιέσουν την Πολιτεία να αλλάξει αποφάσεις. «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να δείξουμε σεβασμό, αλλά η ανάγκη μας οδηγεί να δούμε και εδώ εικόνες Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας» είπε ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδερόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ