Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Μήνυση σε βάρος του Λ. Αυγενάκη για εξύβριση και απειλή υπέβαλε ο υπάλληλος του αεροδρομίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Λευτέρης Αυγενάκης διεγράφη χθες (3/7) από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, ενώ οι εξελίξεις μετά το περιστατικό χειροδικίας του προς υπάλληλο του αεροδρομίου “Ελ. Βενιζέλος” δεν σταματούν εκεί.

Ο εργαζόμενος στον αερολιμένα “Ελ. Βενιζέλος” με τον οποίο ο πρώην υπουργός είχε το επεισόδιο που τον μετέτρεψε από βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος σε ανεξάρτητο βουλευτή, υπέβαλε μήνυση για το περιστατικό.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης κατηγορείται από τον υπάλληλο για εξύβριση και απειλή. Κατόπιν του εν λόγω επεισοδίου, ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε στους αστυνομικούς “έχω ασυλία”, ενώ αργότερα ζήτησε “συγγνώμη” μέσω ανάρτησής του.

Τα καταγγελλόμενα αδικήματα για βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους είναι πλημμελήματα και για αυτό ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν προβλεπόταν να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο από την αστυνομία.

Εισαγγελική έρευνα

Χθες, 3 Ιουλίου, παρενέβη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας. Κατά το πρωτοφανές περιστατικό στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, κινήθηκε επιθετικά κατά υπαλλήλου εταιρείας, καθώς ήθελε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο παρά το γεγονός ότι η πτήση είχε ήδη κλείσει.

Η προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε μετά από καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και από την υποβολή αναφοράς από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ζητεί να διερευνηθούν τα αδικήματα της βίας κατά υπάλληλου, διατάραξης λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομης βίας και φθοράς πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Για την περαιτέρω δικαστική διαδικασία θα γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας του Λευτέρη Αυγενάκη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ