Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κάρυστο: Εκκενώθηκε το Μαρμάρι και δύο ακόμα οικισμοί

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέος συναγερμός για φωτιά στην Εύβοια σήμανε σήμερα τα ξημερώματα στην πυροσβεστική και ειδικότερα στην Κάρυστο, στην περιοχή Φηγιάς, πάνω από το Μαρμάρι.

Μετά από μήνυμα του 112, εκκενώθηκε προληπτικά το Μαρμάρι, ενώ νωρίτερα στους κατοίκους δυο ακόμα οικισμών εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση.

Συγκεκριμένα δόθηκε εντολή για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι των οικισμών «Κοκκίνης» και του οικισμού του οικοδομικού συνεταιρισμού Ιατρών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr και τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας  Φάνη Σπανό, οι φλόγες είναι δίπλα στα σπίτια στον οικισμό Κοκκίνη.  

Δείτε επίσης: Aυτοψία στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική

Άμεση κινητοποίηση δυνάμεων

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν. Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και τα εναέρια μέσα. Επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί.

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί προσωρινά και στα δυο ρεύματα η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λεπούρων – Καρύστου, από τη διασταύρωση Στουπαίων έως τη διασταύρωση Μαρμαρίου.

Σημειώνεται τέλος, ότι το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο σημείο.

 

 
[Πηγή: protothema.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ