Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Νέα Αριστερά : Με μπροστάρη τον Σακελλάριδη στις ευρωεκλογές

Δημοσιεύθηκε

στις

Αισιοδοξία για καλό εκλογικό αποτέλεσμα

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Αριστερά καθώς οι ευρωεκλογές του Ιουνίου θα δείξουν εάν υπάρχει δυναμική στο νέο εγχείρημα που προέκυψε, μετά τη φυγή 11 βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι έως τώρα δημοσκοπήσεις δεν είναι ενθαρρυντικές, αλλά βουλευτές και στελέχη εκφράζουν την εκτίμηση ότι κάθε μέρα που περνάει μεγαλώνει ο αριθμός των πολιτών που εκφράζονται θετικά για τον νεοσύστατο φορέα.

Εκφράζουν μάλιστα την αισιοδοξία ότι όσο θα επιβεβαιώνεται η αδυναμία του κ. Κασσελάκη να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του κ. Μητσοτάκη, τόσο θα μεγαλώνει και η συσπείρωση.

Σε κάθε περίπτωση οι ευρωεκλογές είναι το μεγάλο crash test για τη Νέα Αριστερά, καθώς θα φανεί στην πράξη εάν αποτελεί ένα κόμμα που ήρθε για να μείνει ή θα εξαφανιστεί με την πάροδο του χρόνου.

Στελέχη της Νέας Αριστεράς εκφράζουν την αισιοδοξία ότι θα καταφέρουν να εκλέξουν έναν ευρωβουλευτή και στο πλαίσιο αυτό, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις λίστες που θα καταρτιστούν για την αναμέτρηση του Ιουνίου.

Πρόσωπο κλειδί θεωρείται ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ Σακελλαρίδης που θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής και θα σηκώσει το μεγάλο βάρος της προεκλογικής εκστρατείας.

Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι πως πρόκειται για ένα πρόσωπο που δεν έχει υποστεί φθορά από το κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο κάνει γκελ στους προοδευτικούς και αριστερούς ψηφοφόρους.

Παράλληλα στελέχη του νέου φορέα κάνουν λόγο για ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο θα είναι διακριτή η εκπροσώπηση από το εκπαιδευτικό – φοιτητικό κίνημα και τον παραγωγικό πρωτογενή τομέα.

Επίσης, στον σχεδιασμό για το ευρωψηφοδέλτιο είναι η αντιπροσώπευση περιοχών που η κοινοβουλευτική ομάδα δεν εκπροσωπείται, όπως για παράδειγμα η Κρήτη και η Θεσσαλονίκη.

Ένα από τα πρόσωπα που έχει “κλειδώσει” είναι αυτό της ψυχοθεραπέυτριας και ερευνήτριας Όλγας Χρηστίδη που είναι επιστημονικά υπεύθυνη του Orlando LGBT+.

Η υποψηφιότητα έχει μεγάλη σημασία σε επίπεδο συμβολισμών, καθώς δίνει το στίγμα στήριξης της Νέας Αριστεράς στον τομέα των Δικαιωμάτων και ειδικότερα των LGBTQI+ ατόμων.

Στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές, έμφαση θα δοθεί στα θέματα του κράτους Δικαίου, αλλά και σε πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν σε απομόνωση τη Ν.Δ., όπως αυτή για από κοινού κατάθεση πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Το επιχείρημα μάλιστα πως χρησιμοποιούν είναι ότι η κοινωνία έχει απορρίψει τη συναινετική αντιπολίτευση έναντι του κ. Μητσοτάκη, καθώς ζητάει απαντήσεις στη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνει.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ