Κεντρικό Θέμα
Νέες επιδρομές του ισραηλινού στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Πολλοί «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν χθες
Στρατιωτική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο AFP, με τον στρατό του Ισραήλ να κάνει λόγο «για έναν αριθμό τρομοκρατών που σκοτώθηκαν» χθες Σάββατο σε αεροπορικά πλήγματα.
Οι αυτόπτες μάρτυρες επεσήμαναν ότι «ο στρατός κατοχής ανέπτυξε τεράστιες δυνάμεις τα ξημερώματα» στην περιφέρεια της Τουμπάς και στο χωριό Τάμουν, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού εδάφους το οποίο βρίσκεται υπό την κατοχή του Ισραήλ από το 1967.
Οι στρατιώτες έκλεισαν τις εισόδους και τις εξόδους του καταυλισμού προσφύγων της Φάραα, στην περιφέρεια της Τουμπάς, νοτιοανατολικά της Τζενίν, πραγματοποιώντας εκεί επιδρομές εναντίον σπιτιών και διώχνοντας τους κατοίκους.
Drones πετούσαν πάνω από τον καταυλισμό.
Ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση τα ξημερώματα στο χωριό Τάμουν, που βρίσκεται επίσης στην περιφέρεια της Τουμπάς, και για τον εντοπισμό όπλων. Στη συνέχεια, πρόσθεσε, ότι η επιχείρηση επεκτάθηκε σε πέντε χωριά.
Με την υποστήριξη εκσκαφέων, drones και τεθωρακισμένων οι δυνάμεις του Ισραήλ ξεκίνησαν στις 21 Ιανουαρίου τεράστια επιχείρηση στη Τζενίν, με στόχο να εξαλείψουν μαχητές της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ.
Η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε δύο ημέρες μετά την έναρξη της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.
Χθες Σάββατο το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής ανακοίνωσε τον θάνατο πέντε Παλαιστίνιων, ανάμεσά τους ενός εφήβου, σε διάφορα ισραηλινά πλήγματα στη Τζενίν και την Καμπατίγια, πέντε χιλιόμετρα πιο νότια.
Σήμερα ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι «αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας έπληξε και εξουδετέρωσε χθες τρομοκρατικό πυρήνα» που επέβαινε σε όχημα την ώρα που ετοιμαζόταν να εξαπολύσει επίθεση στην Καμπατίγια.
Μετά το πλήγμα αυτό «εξερράγησαν τα εκρηκτικά που βρίσκονταν στο εσωτερικό του οχήματος», πρόσθεσε ο στρατός, διευκρινίζοντας ότι σκοτώθηκαν «δύο τρομοκράτες», ο Σάλεχ Ζακαρνέχ και ο Άμπεντ αλ Χάντι Κάμελ, με καταγωγή από την Καμπατίγια.
Ο δεύτερος είχε αφεθεί ελεύθερος τον Νοέμβριο του 2023 στο πλαίσιο της πρώτης εκεχειρίας του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία προέβλεπε την ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι εξαπέλυσε δύο πλήγματα εναντίον «τρομοκρατικών πυρήνων» στη Τζενίν.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ