Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ναυάγιο στην Πύλο: Στα χέρια των Αρχών 9 Αιγύπτιοι διακινητές – Αγωνία για τους αγνοούμενους

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη σύλληψη εννέα διακινητών χθες το απόγευμα στην Καλαμάτα  προέβη η Αστυνομία για το τραγικό ναυάγιο που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Πύλου.

Οι συλληφθέντες (ηλικίας 26, 21, 40, 36, 32, 26, 22, 29 και 20 ετών), που αποτελούσαν πλήρωμα του πλοίου και είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των υπολοίπων, ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα (19/6). Οκτώ από αυτούς κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας, ενώ ο ένας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Οι διακινητές -τους οποίους υπέδειξαν άλλα άτομα που βρίσκονταν στο σκάφος που βυθίστηκε- κατηγορούνται μεταξύ άλλων για πρόκληση ναυαγίου, ανθρωποκτονία από αμέλεια, εγκληματική οργάνωση και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

 

Αγωνία για τους αγνοούμενους

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 104 άτομα και έχουν ανασυρθεί 78 σοροί.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας χωρίς αποτελέσματα. Συμμετείχαν μία Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και από 2 έως 9 παραπλέοντα πλοία. Τα πλωτά του Λιμενικού θα αρχίσουν σήμερα το πρωί τις έρευνες.

Το ότι για σχεδόν δύο ημέρες δεν έχει εντοπιστεί ούτε ένας αγνοούμενος κάνει τους αρμόδιους απαισιόδοξους για τη συνέχεια και αυξάνει τους φόβους ότι έχει συμβεί ίσως το πιο πολύνεκρο ναυάγιο στη Μεσόγειο. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσοι ήταν οι επιβαίνοντες με ακρίβεια. Ίσως μόνο οι διακινητές να έχουν εικόνα οι οποίοι ανακρίνονται. Έχει ακουστεί από μαρτυρίες διασωθέντων, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να έχουν ξεκάθαρη εικόνα, ότι επέβαιναν από 500 έως και 750 άτομα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ