Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ναυάγιο στην Πύλο: Συνεχίζεται η τραγωδία με τουλάχιστον 79 νεκρούς μετανάστες

Δημοσιεύθηκε

στις

Στους 79 ανέρχονται οι νεκροί μετανάστες στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου που εξελίσσεται σε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στη θάλασσα της Μεσογείου.

Η ανησυχία εντείνεται καθώς περνά η ώρα και καθώς οι πληροφορίες θέλουν στο σκάφος που ξεκίνησε από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία και βυθίστηκε 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου να επέβαιναν περισσότεροι από 600 μετανάστες.

Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει από το Τομπρούκ (Λιβύη) με προορισμό την Ιταλία. Οι ελληνικές Αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές περί τις 02:30 τα ξημερώματα και τέθηκαν σ’ επιφυλακή τα νοσοκομεία της Τρίπολης, της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας και της Σπάρτης.

Από τα ξημερώματα, στο Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού βρίσκονται ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας και τέως αρχηγός ΛΣ Θεόδωρος Κλιάρης, ο αρχηγός του Λιμενικού Γιώργος Αλεξανδράκης και στελέχη του Σώματος, συντονίζοντας την επιχείρηση διάσωσης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του τραγικού ναυαγίου σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου και για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Λόγω του τραγικού ναυαγίου, η προγραμματισμένη για σήμερα προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Πάτρα με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναβάλλεται.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ