Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Παγιδεύτηκαν τα θύματα ενώ προσπαθούσαν να σωθούν – Συνεχίζονται οι έρευνες

Δημοσιεύθηκε

στις

Για 5η μέρα συνεχίζονται οι έρευνες για την 18χρονη Χάνα, την τελευταία από τους 6 αγνοούμενους στο ναυάγιο στα ανοιχτά της Σικελίας.

Οι έρευνες για την κόρη του Μάικ Λιντς, Χάνα, αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα εντός του σκάφους, ενώ έξω από αυτό, το ρομπότ του λιμενικού «χτενίζει» τον αμμώδη βυθό τραβώντας και φωτογραφίζοντας την περιοχή.Η 18χρονη παραμένει η μοναδική αγνοουμένη. Η σορός του πατέρα της, Μάικ Λιντς, ήταν το πέμπτο θύμα που ανασύρθηκε χθες μέσα από το πολυτελές γιοτ που βρίσκεται βυθισμένο σε βάθος 50 μέτρων και σε απόσταση 700 περίπου μέτρων από το Πορτιτσέλο της Σικελίας. Την Τετάρτη, οι δύτες είχαν ανασύρει στην επιφάνεια τις σορούς του Τζόναθαν Μπλούμερ, προέδρου της Morgan Stanley International, της συζύγου του Αν Ελίζαμπεθ, του δικηγόρου Κρις Μορβίλο και της συζύγου του Νάντα.

Προσπάθησαν να σωθούν αλλά παγιδεύτηκαν από το νερό που έμπαινε στο ιστιοφόρο

Ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας εν μέσω κακοκαιρίας, είναι προς το παρόν έξι νεκροί, μία αγνοούμενη και 15 επιζώντες. Κι ενώ οι τελευταίοι πήδηξαν στη θάλασσα και κατάφεραν να σωθούν από το ολλανδικό πλοίο Baden Powell, το ίδιο έκαναν και κάποιοι από τους άλλους 7 που επέβαιναν στο πολυτελές γιοτ. Προσπάθησαν να βγουν από το βυθιζόμενο πλοίο, αλλά παγιδεύτηκαν από το νερό που εισήλθε στο ιστιοφόρο καθώς αυτό βυθιζόταν.

Η λεπτομέρεια αυτή προκύπτει από τις θέσεις και τα σημεία όπου βρέθηκαν τα πτώματα από τους δύτες – βρισκόταν σε περιοχές του σκάφους και σε καμπίνες διαφορετικές από εκείνες που υπέδειξαν οι επιζώντες στις μαρτυρίες που συνέλεξαν το λιμενικό και η πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία, με το σχέδιο του κύτους ανά χείρας, έβαλε τους επιζώντες να υποδείξουν τις καμπίνες που διέμεναν οι σύντροφοί τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Corriere Della Sera, το σκάφος «βυθίστηκε από την πλώρη, κάθετα, και στη συνέχεια κατακάθισε στη δεξιά του πλευρά». Τα πτώματα βρέθηκαν από δύτες στην αριστερή πλευρά, έξω από τις καμπίνες του ιστιοφόρου.

«Τους βρήκαμε όλους σε εκείνη την πλευρά», ανέφερε πηγή στο ιταλικό μέσο ενημέρωσης, εξηγώντας: «Είχαμε χάρτες με τη διάταξη των καμπινών και τις θέσεις των επισκεπτών και δεν τους ανασύραμε από εκεί».

Οι τραγικές στιγμές την ώρα που το γιοτ βυθιζόταν

Οι επιβάτες του ιστιοφόρου που δεν μπόρεσαν να βγουν από το πλοίο πριν βυθιστεί, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να προσπαθήσουν να γλιτώσουν από την κακοτυχία. Ο μάγειρας του πλοίου πέθανε στην προσπάθειά του να βγει έξω και η σορός του βρέθηκε άμεσα τη Δευτέρα.

Οι υπόλοιποι έξι επιβάτες ήταν στις καμπίνες τους, ενώ όλα κατέρρεαν και το νερό έμπαινε μέσα. Προσπάθησαν απεγνωσμένα να σωθούν «σκαρφαλώνοντας», προς το υψηλότερο σημείο σε σχέση με τη θέση τους, δηλαδή την αριστερή πλευρά, όπου και βρέθηκαν αργότερα. Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση που έκαναν οι ερευνητές, σύμφωνα με το ιταλικό δημοσίευμα.

Μέχρι τον εντοπισμό της σορού της 18χρονης, παραμένει μυστήριο αν η Χάνα δεν πρόλαβε να κάνει ούτε αυτή την απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί, και γι’ αυτό δεν έχει εντοπιστεί όπως οι υπόλοιποι.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ