Κεντρικό Θέμα
Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στον τάφο του πάπα Φραγκίσκου

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής άρχισε το λαϊκό προσκύνημα στον τάφο του πάπα Φραγκίσκου, στη βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζιόρε.
Το Βατικανό είχε αποφασίσει ότι ο ναός θα άνοιγε αύριο, αλλά η είσοδος των πιστών επετράπη τελικά από σήμερα νωρίς το πρωί. Εκατοντάδες νέοι, οικογένειες, Ιταλοί και ξένοι προσκυνητές περιμένουν, με ένα λουλούδι στο χέρι, να μπορέσουν να εισέλθουν στην εκκλησία που είναι αφιερωμένη στην Παρθένο και να τιμήσουν, με τον δικό τους τρόπο, τη μνήμη και το έργο του Φραγκίσκου.
Τις επόμενες εννέα ημέρες στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου θα πραγματοποιούνται προσευχές υπέρ της ανάπαυσης της ψυχής του εκλιπόντα ποντίφικα, ενώ αύριο αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία έναρξης του κονκλαβίου.
Οι συντηρητικοί και οι προοδευτικοί θα εντείνουν τις προσπάθειες τους να διαμορφώσουν το μέλλον της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τις επόμενες μέρες, καθώς 135 καρδινάλιοι προετοιμάζονται να απομονωθούν στην Καπέλα Σιστίνα προκειμένου να επιλέξουν τον διάδοχο του Πάπα Φραγκίσκου.
Η ομάδα των καρδιναλίων που θα ψηφίσουν για τον επόμενο ηγέτη περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων Καθολικών παγκοσμίως είναι πιο απρόβλεπτη από ποτέ, με την πλειονότητα τους να μην έχει καμία εμπειρία από παπική σύνοδο.
Οκτώ στους δέκα από τους δικαιούχους να ψηφίσουν στην σύνοδο είχαν διοριστεί από τον Πάπα Φραγκίσκο τα τελευταία 12 χρόνια. Είκοσι από αυτούς έγιναν καρδινάλιοι μόλις τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Πολλοί δεν είχαν ξανασυναντηθεί μεταξύ τους πριν αναχωρήσουν για τη Ρώμη την περασμένη εβδομάδα, μετά τον θάνατο του Πάπα την Δευτέρα.
Περισσότεροι από 20 καρδινάλιοι έχουν χαρακτηριστεί ως «παπαμπίλε» -υποψήφιοι για το αξίωμα του Πάπα- από παρατηρητές του Βατικανού. Ωστόσο, λίγοι από τους επικρατέστερους στην αρχή της διαδικασίας καταφέρνουν να περάσουν στις επόμενες γύρους ψηφοφορίας. Το 2013, ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο δεν θεωρούνταν παπαμπίλε, αλλά στο τέλος της συνόδου έγινε ο Πάπας Φραγκίσκος.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ